ОП „Чистота“ към новодомци: Не образувайте нерегламентирани сметища

Новодомците в новия жилищен комплекс „Олимпия“ на бул. „Шипка“ в район „Тракия“ всекидневно изхвърлят в контейнерите кашони, строителни и други отпадъци, а след като напълнят съдовете за смет, трупат камари и около тях. За това алармират от „Чистота“ и призовават гражданите да не образуват нерегламентирани сметища. След няколкото извънредни почиствания на пространството през последните две седмици, тази сутрин отново има отпадък. Междувременно от общинското предприятие сигнализираха за проблема отдела по екология в „Тракия“. Районният кмет Костадин Димитров изпрати писмо до управителя на етажната собственост, с което го уведомява за задължението да се спазва общинската наредба за управление на отпадъците. Директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев също напомня, че гражданите  трябва да изхвърлят отпадъците на определените за целта съдове за смет. Контейнерите тип „бобър“ са предназначени за твърд битов отпадък. Цветните контейнери са за отпадъци от опаковки, като кашоните трябва да бъдат сгънати и поставени вътре, а не захвърлени на тротоара. Строителни отпадъци до 1 куб. м от домакинствата се приемат безвъзмездно на специализираната площадка на ул. „Даме Груев“ 64 А. Случаи като в новия комплекс „Олимпия“ има и в други квартали на Пловдив. Ако новодомците не знаят как и къде да изхвърлят отпадъците, така че да не замърсяват града, да попитат […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Нерегламентирано сметище от новодомци

Новодомците в новия жилищен комплекс „Олимпия“ на бул. „Шипка“ в район „Тракия“ всекидневно изхвърлят в контейнерите кашони, строителни и други отпадъци, а след като напълнят съдовете за смет, трупат камари и около тях. За това алармират от „Чистота“ и призовават гражданите да не образуват нерегламентирани сметища.

След няколкото извънредни почиствания на пространството през последните две седмици, тази сутрин отново има отпадък. Междувременно от общинското предприятие сигнализираха за проблема отдела по екология в „Тракия“. Районният кмет Костадин Димитров изпрати писмо до управителя на етажната собственост, с което го уведомява за задължението да се спазва общинската наредба за управление на отпадъците.

Директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев също напомня, че гражданите  трябва да изхвърлят отпадъците на определените за целта съдове за смет. Контейнерите тип „бобър“ са предназначени за твърд битов отпадък. Цветните контейнери са за отпадъци от опаковки, като кашоните трябва да бъдат сгънати и поставени вътре, а не захвърлени на тротоара.

Строителни отпадъци до 1 куб. м от домакинствата се приемат безвъзмездно на специализираната площадка на ул. „Даме Груев“ 64 А.

Случаи като в новия комплекс „Олимпия“ има и в други квартали на Пловдив. Ако новодомците не знаят как и къде да изхвърлят отпадъците, така че да не замърсяват града, да попитат за повече информация на тел. 032/675 817.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни