Избори 2024

Водещи новини

ОП „Чистота“ към новодомци: Не образувайте нерегламентирани сметища

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Нерегламентирано сметище от новодомци

Новодомците в новия жилищен комплекс „Олимпия“ на бул. „Шипка“ в район „Тракия“ всекидневно изхвърлят в контейнерите кашони, строителни и други отпадъци, а след като напълнят съдовете за смет, трупат камари и около тях. За това алармират от „Чистота“ и призовават гражданите да не образуват нерегламентирани сметища.

След няколкото извънредни почиствания на пространството през последните две седмици, тази сутрин отново има отпадък. Междувременно от общинското предприятие сигнализираха за проблема отдела по екология в „Тракия“. Районният кмет Костадин Димитров изпрати писмо до управителя на етажната собственост, с което го уведомява за задължението да се спазва общинската наредба за управление на отпадъците.

Директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев също напомня, че гражданите  трябва да изхвърлят отпадъците на определените за целта съдове за смет. Контейнерите тип „бобър“ са предназначени за твърд битов отпадък. Цветните контейнери са за отпадъци от опаковки, като кашоните трябва да бъдат сгънати и поставени вътре, а не захвърлени на тротоара.

Строителни отпадъци до 1 куб. м от домакинствата се приемат безвъзмездно на специализираната площадка на ул. „Даме Груев“ 64 А.

Случаи като в новия комплекс „Олимпия“ има и в други квартали на Пловдив. Ако новодомците не знаят как и къде да изхвърлят отпадъците, така че да не замърсяват града, да попитат за повече информация на тел. 032/675 817.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив