Избори 2024

Водещи новини

Започва ремонтът на бул. „Хаджи Димитър“, трябва да е готов до края на годината

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
бул. Хаджи Димитър - ремонт
Снимка: Община Пловдив

Символична първа копка за ремонта на булевард „Хаджи Димитър“ направиха днес заместник-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов и управителят на фирмата-изпълнител Иван Георгиев.

„Изключително съм доволен, че започваме ремонт на една възлова отсечка, която беше в доста тежко състояние. Тя свързва булевард „Христо Ботев“ със средния ринг на града – булевард „Александър Стамболийски през ул. „Царевец“, а в другата посока ще се стига до булевард „Свобода“.

Строително-монтажните дейности вече започнаха. Стойността на ремонта на булевард „Хаджи Димитър“ е 4,5 милиона лева, като обектът се финансира с част от 30-милионния заем, в който се включва и проекта за пробива под Водната палата. Заемът е от Фонда за устойчиви градове и е с лихва под 1 %“, обясни Пламен Райчев.

Той допълни, че в проекта е предвидено премахването на паважната настилка и полагането на асфалтова, подмяна на осветлението, изграждането на зони за почивка и велоалея.

Срокът за изпълнение на дейностите е 240 дни, но заместник-кметът е получил уверение от фирмата-изпълнител, че могат да приключат ремонтните дейности до края на календарната година.

„Няма да бъде затворен целия булевард, за да не се блокира трафика в тази част на града. Паветата, които са извадени, се съхраняват на склад при фирмата-изпълнител“, уточни още заместник-кметът по строителство и инвестиции.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив