Избори 2024

Водещи новини

Окръжна прокуратура проверява случая с починалата 27-годишна Елисавета Станева

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
УМБАЛ Свети Георги - Пловдив - прегледи
Снимка: УМБАЛ Свети Георги

Окръжна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство във връзка с починалата в болница „Свети Георги“ в града на тепетата 27-годишна жена.

По-рано през деня от лечебното заведение съобщиха, че започват вътрешна проверка по повод твърденията на майката на починалата, че дъщеря ѝ “не е получила адекватна помощ в болницата“.

27-годишната Елисавета Станева е дошла в Отделението по спешна медицина на 9 май в 9:30 часа с температура и болки. Същия ден е хоспитализирана в интензивния сектор на Клиниката по инфекциозни болести към „Свети Георги“.

От постъпването на младата жена са ѝ извършени редица изследвания и консултации с лекари и специалисти от различните клиники. Назначена ѝ е терапия освен за симптомите, с които е пристигнала в лечебното заведение, а и за придружаващото ѝ заболяване на щитовидната жлеза.

УМБАЛ Свети Георги в Пловдив извършва вътрешна проверка по повод смъртта на млада жена

В една от консултациите се установява, че пациентката е преустановила сама приема на едно от лекарствата си, което води до влошаване на здравословното ѝ състояние, сочат в позицията си от университетската болница. Терапията, извършена от екипа на Клиниката по инфекциозни болести, дава резултат и пациентката се подобрява на следващия ден. Наблюдението и изследванията продължават и в следващите дни.

На 14 май обаче, към 17:55 часа, 27-годишната жена внезапно пада и загубва съзнание. Регистрирано е спиране на сърдечната й и дихателната дейност. Незабавно е започнала реанимация, но за съжаление момичето почива.

Дежурната санитарка е станала пряк свидетел на случилото се. В момента на падането на пациентката тя е оставяла храната ѝ и веднага е уведомила дежурния лекар и дежурната мед. сестра, които са се отзовали незабавно.

Резултатите от аутопсията на младата жена ще станат ясни на 16 юни. По предварителна информация е установено, че 27-годишната Елисавета Станева е починала от усложненията на основното си заболяване – кардиомиопатия.

Досъдебното производство се води по чл. 123, ал. 1 от Наказателния кодекс и ще установява дали има виновни за настъпилата смърт на жената.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив