Избори 2024

Водещи новини

УМБАЛ Свети Георги в Пловдив извършва вътрешна проверка по повод смъртта на млада жена

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
УМБАЛ Свети Георги - Пловдив
Снимка: УМБАЛ "Свети Георги"

УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив извършва вътрешна проверка по повод смъртта на млада жена в болницата и твърденията на майка ѝ, че дъщеря ѝ “не е получила адекватна помощ в лечебното заведение“.

27-годишната Елисавета Станева е дошла в Отделението по спешна медицина на 9 май в 9:30 часа с температура и болки. Същия ден в 12:45 часа е хоспитализирана в интензивния сектор на Клиниката по инфекциозни болести към болницата, се казва в позицията на лечебното заведение.

От там допълват, че от постъпването на жената, са ѝ извършени редица изследвания и консултации с лекари и специалисти от различните клиники. Назначена ѝ е терапия освен за симптомите, с които е пристигнала в лечебното заведение, а и за придружаващото ѝ заболяване на щитовидната жлеза.

В една от консултациите се установява, че стойностите на TSH са завишени и че пациентката е преустановила сама приема на едно от лекарствата си, което води до влошаване на здравословното ѝ състояние.

Терапията, извършена от екипа на Клиниката по инфекциозни болести, дава резултат и пациентката се подобрява на следващия ден. Наблюдението, изследванията и терапиите продължават и в следващите дни, обясняват от От УМБАЛ „Свети Георги“.

На 14 май към 17:55 часа 27-годишната жена внезапно пада със загуба на съзнание. Регистрирано е спиране на сърдечната и дихателната дейност. Незабавно е започнала реанимация в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

Дежурната санитарка е станала пряк свидетел на случилото се. В момента на падането на пациентката тя е оставяла храната ѝ и веднага е уведомила дежурния лекар и дежурната мед. сестра, които са се отзовали незабавно.

Резултатите от аутопсията на момичето ще станат ясни след две седмици – на 16 юни. По предварителна информация е установено, че Елисавета Станева е починала от усложненията на основното си заболяване – кардиомиопатия.

От УМБАЛ „Свети Георги“ съобщиха също, че все още не е изготвен отговор до близките на починалата млада жена, заради вътрешната проверка, която не е приключила изцяло. Събраната до момента информация следва да се счита за предварителна, тъй като същата предстои да бъде анализирана и обобщена в най-кратки срокове от членовете на специализираната лечебно контролна комисия към УМБАЛ “Свети Георги” – Пловдив, се казва още в позицията на болницата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив