Окръжна прокуратура – Пловдив подхвана шеф на МВР за акцията в нощно заведение

Окръжна прокуратура – Пловдив подхвана шеф на МВР за нощната полицейска акция от 6 май в една от дискотеките в града, по време на която клиентите са били събличани, някои от тях и голи, за да бъдат проверени за притежание на наркотици. Образувано е досъдебно производство за нарушаване и превишаване на правата на лицето или лицата, заемащи отговорно служебно положение в пловдивската полиция, обясни заместник-окръжният прокурор Галина Андреева. Наказанието, предвидено в Закона, е от 1 до 8 години затвор. Снети са обяснения от служители на нощното заведение, от посетители, от полицейски служители, иззети са записи от охранителни камери и т.н. МВР започва проверка на 6-ма полицаи заради скандалния обиск на клиенти в нощен клуб Разследването е възложено на следовател. Първоначално определеният срок за приключването му е двумесечен. Вчера от МВР съобщиха, че са започнали дисциплинарна проверка заради нощната акция в заведението. Установени са данни за нарушения на шестима служители от МВР-Пловдив, четирима от които на ръководни длъжности, уточниха още от пресцентъра на ведомството.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Прокуратура

Окръжна прокуратура – Пловдив подхвана шеф на МВР за нощната полицейска акция от 6 май в една от дискотеките в града, по време на която клиентите са били събличани, някои от тях и голи, за да бъдат проверени за притежание на наркотици.

Образувано е досъдебно производство за нарушаване и превишаване на правата на лицето или лицата, заемащи отговорно служебно положение в пловдивската полиция, обясни заместник-окръжният прокурор Галина Андреева. Наказанието, предвидено в Закона, е от 1 до 8 години затвор.

Снети са обяснения от служители на нощното заведение, от посетители, от полицейски служители, иззети са записи от охранителни камери и т.н.

МВР започва проверка на 6-ма полицаи заради скандалния обиск на клиенти в нощен клуб

Разследването е възложено на следовател.

Първоначално определеният срок за приключването му е двумесечен.

Вчера от МВР съобщиха, че са започнали дисциплинарна проверка заради нощната акция в заведението.

Установени са данни за нарушения на шестима служители от МВР-Пловдив, четирима от които на ръководни длъжности, уточниха още от пресцентъра на ведомството.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини