Около 70 деца от Пловдив са блокирани в хотел в Царево

Децата от пловдивския лагер, които заради водния ад по Южното Черноморие бяха блокирани на последните етажи на хотел в къмпинг „Нестинарка“, вече са преместени в друг хотел – в Царево. Те са евакуирани снощи, когато нивото на водата е паднало до степен, позволяваща тяхното безопасно извеждане, разказа пред Дарик майка на едно от момичетата в лагера. „Към момента са в безопасност. Осигурена им е вода и храна. Спокойни са, вече не са уплашени така, както бяха вчера. В сградата има ток, така че имаме и връзка с тях“,  обясни още майката на детето. В „Школо“ родителите са уведомени, че утре сутринта лагерниците ще отпътуват за Пловдив. От ръководството на училището са изчаквали разрешение от местните власти на Царево, за да се случи това, а изчакването с още един ден е заради натоварения трафик днес. Припомням, че заради водното бедствие по Южното Черноморие около 70 деца от града на тепетата бяха евакуирани на последните етажи на хотел в „Нестинарка“. Първият етаж на сградата бе наводнен. Учениците са от 3, 4-ти и 6 клас от училище „Екзарх Антим I“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Наводнение в Царево

Децата от пловдивския лагер, които заради водния ад по Южното Черноморие бяха блокирани на последните етажи на хотел в къмпинг „Нестинарка“, вече са преместени в друг хотел – в Царево.

Те са евакуирани снощи, когато нивото на водата е паднало до степен, позволяваща тяхното безопасно извеждане, разказа пред Дарик майка на едно от момичетата в лагера.

„Към момента са в безопасност. Осигурена им е вода и храна. Спокойни са, вече не са уплашени така, както бяха вчера. В сградата има ток, така че имаме и връзка с тях“,  обясни още майката на детето.

В „Школо“ родителите са уведомени, че утре сутринта лагерниците ще отпътуват за Пловдив. От ръководството на училището са изчаквали разрешение от местните власти на Царево, за да се случи това, а изчакването с още един ден е заради натоварения трафик днес.

Припомням, че заради водното бедствие по Южното Черноморие около 70 деца от града на тепетата бяха евакуирани на последните етажи на хотел в „Нестинарка“. Първият етаж на сградата бе наводнен. Учениците са от 3, 4-ти и 6 клас от училище „Екзарх Антим I“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини