Избори 2024

Водещи новини

Обявиха програмата на FIRST® LEGO® League – на 8 юли в зала Колодрум

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Обявиха програмата на FIRST® LEGO® League - на 8 юли в зала Колодрум

Вратите отварят в 10 часа, залата е разделена на шест зони, а водещи на FLL събитието са популярната двойка Арти и Кристи от Teen Boom Fest

Целодневна програма за посетители от различни възрасти са подготвили организаторите на първото издание на Световния фестивал за Лего роботика FIRST® LEGO® League. Събитието ще се проведе на 8 юли в зала „Колодрум“, а на финалите ще премерят сили 24-те най-добри отбора с ученици между 10 и 16 години от цялата страна, групирани в две дивизии – SPIKE Prime и Mindstorms.

Вратите отварят в 10 часа, а официалното откриване е в 12 часа с концерт на формация за ударни инструменти „Престо“. След старта на събитието ще бъде отворена и сцената за битки на роботи, които ще изпълняват мисии, а съдии ще следят за спазване на правилата преди да обявят имената на крайните победители.

През целия ден още от 10:00 ч. до 17:30 ч. публиката ще може да види FLL отбори, които ще представят свои изследователски технологични проекти, както и да разгледа изложбите, да се включи във фен зоните, работилниците и демонстрациите от програмата.

Към събитието в Пловдив се присъединява Фестивалът за младежка култура Teen Boom Fest. Той ще доведе седемте най-популярни тийн инфлуенсъри: Арти и Криси, Йоан-Петър, Megsunn, Presinka, BlackGogo, Kriskata. Посетителите ще могат да се видят на живо с тях, да вземат автографи и да се снимат с тийн звездите в зоната за фен срещи.

Клубът на български колекционери на Lego ще представят цяла серия модулни сгради, фен модели от серията Ideas, уникални лични колекции от tecnic, bionical. Всеки желаещ ще има възможност да опита да контролира великолепните влакове от сивата ера на 12-волтовите двигатели, продавани между 1980-1990 година.

Феновете на конструкторите ще могат да посетят специално изграден Lego магазин.

Фестивалът ще даде възможност и за индустриални иновации. Професионалната асоциация по роботика и автоматизация представя колаборативни роботи, автоматизация и проекти на FESTO и Schneider.

На всеки кръгъл час – от 11 до 17 часа, автобус ще превозва желаещите да посетят събитието. Началната спирка е пред хотел „Тримонциум“.

Събитието е безплатно за всички посетители.

Организатори на FIRST® LEGO® League са Фондация „Пловдив 2019“, в партньорство с Център за творческо обучение, Развойният център на SAP в България, Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Професионална асоциация за роботика и автоматизация (PARA) и образователният портал „Уча в Пловдив“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив