Избори 2024

Водещи новини

Общинският съвет на Пловдив се обяви против временното затваряне на Бетонния мост

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Бетонен мост в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив се обяви против временното затваряне на Бетонния мост, докато не бъде довършен пробивът под Централна гара. Мостовото съоръжение свързва южната част на града и цялата Родопска яка с другите райони на Пловдив и ако преминаването по него стане невъзможно, това ще доведе до тотално блокиране на трафика не само в  район „Южен“, а и в останалата част на града.

Предложението за запазване на моста беше внесено от различни политически формации. Съветниците обсъдиха и внесената декларация против затварянето на моста.

Местният парламент не гласува бюджетната прогноза за  2024 година. Причината беше многото критики, отправени от съветници по отношение на финансовото състояние на община Пловдив.

Избирането на временни кметове на 5-те пловдивски района гласува още на последната си сесия ОбС на града, а поводът беше, че управниците на „Тракия“, „Северен“, „Западен“, „Централен“ и „Източен“ ще участват в изборите на 29 октомври.

В началото на заседанието на местния парламент деца, трениращи в танцови клубове, протестираха пред ОбС, заради проблем с използването на една от тренировъчните зали в града. От община Пловдив ги поканиха на разговор, за да се реши проблемът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив