Общинските съветници приеха бюджета на Община Пловдив – 655 млн. лв.

Със 7 гласа „против“ и 37 „за“ Общинският съвет на Пловдив прие бюджета на града за тази година. Както Дарик ви съобщи неколкократно, той възлиза на 655 000 лева. Сумата е с 20% повече от миналогодишната финансова рамка. Най-голямото финансово перо от бюджета е за образование – близо 330 милиона лева, следват държавни и местни дейности, здравеопазване и социална политика. За капиталови разходи са заделени близо 160 милиона лева, още почти 100 милиона лева се осигуряват от Европа. Бюджетът за чистота възлиза на близо 50 млн. лв., за култура се заделят 12, 5 млн. лв., около 30 млн. лв. са за организация и контрол на транспорта. „Против“ гласуваха от ДБ Пловдив. Съветниците от обединението неведнъж са казвали, че това е бюджет на „много пари и никакви реформаторски политики“. „Празен чек с огромна дупка в бюджета, с нови проекти без финансиране и огромни заеми и не решава проблемите на Пловдив“, каза и днес Владимир Славенски от групата на ДБ. След приемането на финансовата рамка кметът Здравко Димитров заяви, че бюджетът на Пловдив е отражение на държавния бюджет и определи управлението си като трудно. Приходите не са това, което искаме, каза от своя страна и финансовият му заместник Величко Родопски. Само няколко от направените предложения в зала бяха вкарани в […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общински съвет - Пловдив

Със 7 гласа „против“ и 37 „за“ Общинският съвет на Пловдив прие бюджета на града за тази година.

Както Дарик ви съобщи неколкократно, той възлиза на 655 000 лева. Сумата е с 20% повече от миналогодишната финансова рамка.

Най-голямото финансово перо от бюджета е за образование – близо 330 милиона лева, следват държавни и местни дейности, здравеопазване и социална политика. За капиталови разходи са заделени близо 160 милиона лева, още почти 100 милиона лева се осигуряват от Европа.

Бюджетът за чистота възлиза на близо 50 млн. лв., за култура се заделят 12, 5 млн. лв., около 30 млн. лв. са за организация и контрол на транспорта.

„Против“ гласуваха от ДБ Пловдив. Съветниците от обединението неведнъж са казвали, че това е бюджет на „много пари и никакви реформаторски политики“.

„Празен чек с огромна дупка в бюджета, с нови проекти без финансиране и огромни заеми и не решава проблемите на Пловдив“, каза и днес Владимир Славенски от групата на ДБ.

След приемането на финансовата рамка кметът Здравко Димитров заяви, че бюджетът на Пловдив е отражение на държавния бюджет и определи управлението си като трудно.

Приходите не са това, което искаме, каза от своя страна и финансовият му заместник Величко Родопски.

Само няколко от направените предложения в зала бяха вкарани в бюджета. Едно от отхвърлените беше внесено от съветничката от ДБ Веселка Христамян и касаеше прехвърляне на близо 1 милион  лева към перото за здравеопазване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини