Общинските съветници от ДБ искат документацията за пробива на Водната палата

Документацията за пробива на Водната палата ще изискат на днешната сесия на Общинския съвет съветниците от ДБ Пловдив. „Има сериозен обществен интерес, никаква публична информация и обсъждане, а същевременно са налице множество индикации за незаконосъобразни актове, обслужващи идеята за пробива“, обясниха те. Питане защо кметът на Пловдив Здравко Димитров не е уведомил ОбС на града за проведено Общо събрание на акционерите на „Пълдин туринвест“, в което общината притежава 25%, внасят също така старейшините от ДБ. В дружеството бизнесменът Георги Гергов контролира останалите 75% от капитала. „Местният парламент е решаващият орган по въпроси в „Пълдин Туринвест“ от името на Община Пловдив, а кметът не е изпълнил задължението си, само като куриер в случая, да уведоми ОбС за изпратената към местната управа покана. Още повече съмнения поражда и фактът, че на въпросното събрание са приети годишните финансови отчети на дружеството за 10 години назад, сменен е съветът на директорите и в него е влязъл самият Гергов, сина му и представители на присъдружните му фирми“, обясняват още съветниците.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общински съветници - Демократична България
Снимка: Дарик / Искра Койчева

Документацията за пробива на Водната палата ще изискат на днешната сесия на Общинския съвет съветниците от ДБ Пловдив.

„Има сериозен обществен интерес, никаква публична информация и обсъждане, а същевременно са налице множество индикации за незаконосъобразни актове, обслужващи идеята за пробива“, обясниха те.

Питане защо кметът на Пловдив Здравко Димитров не е уведомил ОбС на града за проведено Общо събрание на акционерите на „Пълдин туринвест“, в което общината притежава 25%, внасят също така старейшините от ДБ. В дружеството бизнесменът Георги Гергов контролира останалите 75% от капитала.

„Местният парламент е решаващият орган по въпроси в „Пълдин Туринвест“ от името на Община Пловдив, а кметът не е изпълнил задължението си, само като куриер в случая, да уведоми ОбС за изпратената към местната управа покана. Още повече съмнения поражда и фактът, че на въпросното събрание са приети годишните финансови отчети на дружеството за 10 години назад, сменен е съветът на директорите и в него е влязъл самият Гергов, сина му и представители на присъдружните му фирми“, обясняват още съветниците.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни