Избори 2024

Водещи новини

Общинските съветници гласуваха 32,7 млн. лв. за стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Общински съвет - Пловдив

С 46 гласа „за“, 1 – „против“ и нула – „въздържал се“ общинските съветници на Пловдив приеха предложението на ГЕРБ за отпускане на над 32 млн. лева за двата стадиона – „Христо Ботев“ и „Локомотив“.

Разгорещените дебати продължиха повече от два часа под обсадата на фенове на двата футболни отбора. От сутринта дори движението по ул. „Авксентий Велешки“ беше спряно, а зоната на сградата на Общинския съвет обградена от полиция и жандармерия.

Предложението на ГЕРБ гласеше да се дадат 32,7 млн. лева за строителството и цялостното изграждане на стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“, като се разпределят в три бюджетни години за двата тима по равно: за 2023 г. – по 5 358 699 лв.; 2024 г. – по 5 500 586 лв.; 2025 г. – по 5 500 586 лв.

За целта ще бъдат създадени и две комисии, които да следят за строително-ремонтните дейности. В тях ще участват по един съветник от политическите групи в Общинския съвет и един независим съветник, строителен и авторски надзор, външни експерти и представители на сдруженията на двата клуба. По-рано кметът на Пловдив Здравко Димитров оттегли предложението си за дофинансирне на стадион „Христо Ботев“ с 22,5 милиона лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив