Избори 2024

Водещи новини

ИТН: Бойко Борисов направи подмолен опит да привлече феновете за предстоящите избори

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Фенове на Ботев Пловдив

Чобанският акт на Бойко Борисов унижава пловдивчани и има чисто партизански цели, но може да хвърли града в страшен хаос. Това се казва в позиция на пловдивската организация на ПП „Има такъв народ“ по повод исканата оставка на Здравко Димитров.

Бойко Борисов дойде на разходка в Пловдив и най-безцеремонно поиска оставката на мажоритарно избрания местен кмет, пишат от ИТН и допълват:

„Като повод да поиска оставката на Димитров Бойко Борисов представи несправянето на кмета със строежа на стадионите на двата местни футболни гранда. Така даде началото на предизборната кампания както за парламентарните, така и за местните избори в Пловдив с подмолен опит да привлече феновете на двата най-популярни и обичани отбора в града за свои избиратели. Яхнал вълната на футболното недоволство, играчът на „Витоша“ (Бистрица) се опитва отново да извлече евтини политически дивиденти, които могат да струват много скъпо на пловдивчани след местния вот“.

От партията на Станислав Трифонов подчертават, че освен двата стадиона в града има и редица други проблеми:

  • Презастрояването и мръсният въздух, некачествената питейна вода, канализацията, която вероятно няма да издържи на нуждите на всички, които ще продължават да населяват града ни през следващите години.
  • Пълна безотговорност към коритото на р. Марица, което не е почиствано от 2011 г. и застрашава инфраструктурата на града.
  • Незавършен и нефункциониращ зоопарк след похарчени милиони левове по време на управлението на  Иван Тотев, „който на 4 февруари седя до Бойко Борисов, скромно свел глава като невинна девица, докато лидерът на ГЕРБ искаше оставката на Димитров“.
  • Градски транспорт като изтребителите на хартия, за които бяха предплатени милиарди. Скандалният транспортен проект глътна 44 млн. лв. народна пара, но за тях напомнят само полуработещите съоръжения на спирките в града.

В Пловдив действително се развиват и много други спортове, освен футбол, коментира областният координатор на партията Димитър Арнаудов.

От пловдивската организация на ПП „Има такъв народ“ призовават снемането на политическото доверие от кмета да не доведе до блокаж на работата на Общинския съвет и местната администрация. Според тях широките обществени дебати и местни референдуми са единственият път за Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив