Избори 2024

Водещи новини

Община Пловдив стартира кампанията Регистрирай куче и спечели награда

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Община Пловдив стартира кампанията Регистрирай куче и спечели награда

За десета поредна година Община Пловдив стартира инициативата „Регистрирай куче и спечели награда“. Тя е насочена към собствениците на домашни кучета, които стриктно спазват законовите разпоредби и декларират притежаването на домашно куче.

Кампанията има за цел да стимулира активността на изрядните стопани, като 10 от тях ще получат пакет с лакомства и аксесоари за домашния любимец (купи за храна и вода, двойна четка за поддръжка на козината, разтегателен повод, пакет биоразградими мокри кърпи за кучета и котки, играчки, пакети с висококачествени лакомства и торбички за екскременти).

Печеливши ще са тези домашни кучета, които до 15-ти декември 2024 г. бъдат декларирани и регистрирани в общинския „Електронен регистър на домашните кучета, отглеждани в Пловдив“, и получат следните индивидуални номера: 12040; 12090; 12140; 12180; 12220; 12260; 12300; 12340; 12380; 12420.

Припомняме, че декларирането на домашно куче е задължително и се извършва в общината по постоянен адрес на собственика.

Активно протича и кампанията за стимулиране кастрацията на домашните кучета и котки в Пловдив. Във всяка от районните администрации може да бъде получен талон за отстъпка от цената на манипулацията „кастрация на домашно куче/котка“. Отстъпката за кастрация на куче е 45 лв., а за котка – 35 лв.

В рамките на кампанията 11 изрядни притежатели на кучета ще получат ваучер за грууминг услуги (подстригване, почистване на очи и зъби, рязане на нокти) или пакет козметика и аксесоари за домашния любимец (бутикова ръчно декорирана керамична купа за храна, четка за разресване, шампоан за лъскава козина и торбички за екскременти).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив