Избори 2024

Водещи новини

Детският танцов състав Луди Млади ще представи България на Международен фестивал в Истанбул

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Детският танцов състав Луди Млади ще представи България на Международен фестивал в Истанбул

Деца от 16 държави ще вземат участие в Международния детски фестивал, посветен на 23 април – Деня на детето в Турция. Фестивалът се организира от Община Буюксекир, Истанбул и е под егидата на ЦИОФФ – Международна организация, асоцииран член на ЮНЕСКО, работеща за запазването и разпространението на традиционната култура и фолклора на народите по света.

Събитието е в периода 18 – 24 април и в него ще участват детски фолклорни танцови състави от България, Германия, Китай, Грузия, Унгария, Северна Македония, Мексико, Колумбия, Косово, Литва, Полша, Сърбия, Словакия, Украйна, Палестина, Северен Кипър и домакина – Турция.

България ще бъде представлявана от гордия носител на титлата „Представителен танцов състав на България“ към ЦИОФФ – Детски танцов състав “Луди Млади” към Народно читалище „Проф. Кирил Дженев-2018“ от Пловдив.

За да отпразнува магията на детското изкуство, фестивалът ще разгърне своите сцени на известни места в Истанбул, включително Театър на открито Harbiye Cemil Topuzlu и Artİstanbul Feshane. Посетителите ще могат да се насладят на изпълненията на танцовите групи от Турция и гостуващите 16 страни, които ще споделят своята култура и традиции.

Община Буюксекир, Истанбул и ЦИОФФ се надяват, че фестивалът ще вдъхнови младите участници да станат посланици на мира, приятелството и културното разбирателство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив