Община Пловдив ще предостави видеорегистратори на Пътна полиция

Община Пловдив ще предостави видеорегистратори на Пътна полиция, които да бъдат поставени в патрулни коли. Идеята е в реално време да бъдат заснемани нарушителите по пътищата и КАТ да разполага със записите за нарушенията им. Средства за устройствата ще се търсят от бюджета на ОП „Организация и контрол на транспорта“ и в най-скоро време ще бъдат закупени. Заради първия учебен ден, на 15 септември ще има полицейски патрули около двете езикови гимназии на бул. „България“, които да регулират трафика, за да няма струпвания на автомобили. Пет линии на градския транспорт ще се движат през по-кратки интервали, за да се улесни придвижването на 2400-те ученици от двете гимназии. Патрули ще има в пиковите часове, между 7 и 9 ч. сутринта и 16 и 18 ч. вечерта, и на други натоварени кръстовища като това на бул. „Копривщица“ и „Пещерско шосе“. Органите на реда ще съдействат на местната администрация и по регулирането на трафика в участъците в ремонт – бул. „Хаджи Димитър“, бул. „Дунав“ и др. Предстои и закупуването на вертикална сигнализация, с която да се ограничи паркирането и престоят на автомобили в най-дясна лента по трилентовите булеварди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Здравко Димитров - Пътна полиция Пловдив
Снимка: Община Пловдив

Община Пловдив ще предостави видеорегистратори на Пътна полиция, които да бъдат поставени в патрулни коли. Идеята е в реално време да бъдат заснемани нарушителите по пътищата и КАТ да разполага със записите за нарушенията им. Средства за устройствата ще се търсят от бюджета на ОП „Организация и контрол на транспорта“ и в най-скоро време ще бъдат закупени.

Заради първия учебен ден, на 15 септември ще има полицейски патрули около двете езикови гимназии на бул. „България“, които да регулират трафика, за да няма струпвания на автомобили. Пет линии на градския транспорт ще се движат през по-кратки интервали, за да се улесни придвижването на 2400-те ученици от двете гимназии.

Патрули ще има в пиковите часове, между 7 и 9 ч. сутринта и 16 и 18 ч. вечерта, и на други натоварени кръстовища като това на бул. „Копривщица“ и „Пещерско шосе“. Органите на реда ще съдействат на местната администрация и по регулирането на трафика в участъците в ремонт – бул. „Хаджи Димитър“, бул. „Дунав“ и др.

Предстои и закупуването на вертикална сигнализация, с която да се ограничи паркирането и престоят на автомобили в най-дясна лента по трилентовите булеварди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини