Избори 2024

Водещи новини

Община Пловдив представя възможностите за туризъм на Международното изложение ВАКАНЦИЯ & СПА

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Община Пловдив представя възможностите за туризъм на Международното изложение ВАКАНЦИЯ & СПА

“Динамика и доверие!“ е мотото на 39-тото издание на Международното туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА, което се провежда от 15 до 17 февруари в Интер Експо Център в София. Община Пловдив, чрез отдел „Туризъм“, е традиционен участник със свой щанд в изложението. В деня на официалното откриване заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов лично посрещаше официалните лица и посетителите, а в следобедните часове направи презентация на събитийния календар на Пловдив през настоящата 2023 година, съпътствана и от винена презентация на Красимира Кодукова от Българската асоциация на винените професионалисти за възможностите за винен туризъм в района чрез продуктите на 5 винарски изби.

Тази година екипът, ръководен от Юлиана Йорданова – началник-отдел „Туризъм“  е заложил на оригинална визия, включваща стилизирани елементи на Античния театър. Щандът на Пловдив отново бе оценен като много атрактивен и красив, с голям екран, показващ богатото културно-историческо наследство на Пловдив и най-емблематичните туристическите обекти в града. В дните на изложението на щанда посетителите имат възможност да се насладят и на музикалните изпълнения на класическо дуо арфа и флейта.

Изложението бе открито от д-р Илин Димитров, министър на туризма на Република България. За тържественото откриване на престижното международно изложение по покана на Министерството на туризма присъстваха и досегашните заемащи длъжността министри, сред които Николина Ангелкова и Мариана Николова. Сред гостите бе и заместник-министърът на културата Пламен Славов.

Служебният министър д-р Илин Димитров отправи специални благодарности към предшествениците си и подчерта, че „с присъствието си те подкрепят важното послание, че туризмът е процес, който не трябва да се прекъсва и да се политизира“. Веднага след церемонията, заместник-кметът Пламен Панов посрещна на пловдивския щанд д-р Илин Димитров, Николина Ангелкова и Пламен Славов. „Пловдив е най-динамично развиващата се българска община“, коментира министър Димитров.

“Ваканция и СПА експо” се организира от Прим Експо и е под егидата на Министерство на туризма. Международното туристическо изложение събира под един покрив представители на туристическия бранш и съпътстващите индустрии, за да представи разнообразни продукти, дестинации, програми и оферти пред професионалисти и широка публика. Основна цел на организаторите е предоставяне на платформа за обмен на актуална информация за тенденциите в туризма, установяване на ползотворни контакти и изграждане на перспективни партньорства в сферата.  Участват туристически компании, хотели и курортни комплекси, организации за управление на дестинациите, местни власти от туристически региони, дипломатически мисии от Алжир, България, Гърция, Дубай (OAE), Индия, Италия, Испания, Литва, Мавриций, Малдиви, Перу, Румъния, Сърбия, Тунис, Турция.

30% от участниците тази година са български и чуждестранни туроператори и агенти, 40% са представителите на различни дестинации, вкл. национални туристически организации, туристически региони и общини.  12 на сто от изложителите представляват хотелиерския бизнес, а около 6% от фирмите – съпътстващи индустрии. Значително е участието тази година на специализирани издания и автори, свързани с пътешествията, пътуванията и проблемите на туризма. Две от дискусиите в рамките на конферентната програма са посветени на визуалната идентичност за разпознаваемостта на дестинациите. Традиционно най-силно е участието на българските общини. Участват и организации за управление на туристическите райони, регионални музеи и художествени галерии.

Богата конферентна програма съпътства трите дни на Международното туристическо изложение. ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО е отворено за специалисти и масова публика.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив