Община Пловдив отбеляза Световния ден за борба с тормоза в училище

На 28 февруари Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ при Община Пловдив отбеляза Световния ден за борба с тормоза в училище, известен и като Ден на розовата фланелка. Ученици от ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, СУ „Свети Патриарх Евтимий“ и СУ „Цар Симеон Велики“ в Пловдив получиха розови фланелки и дискутираха темата „Насилие и тормоз“.  Освен екипът на МКБППМН, в дискусиите се включи и инспектор Дойко Иванов от Детска педагогическа стая към МВР – Пловдив. Денят се чества от 2007 година, като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в училище в Канада. За пръв път в България се отбелязва през 2012 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Община Пловдив отбеляза Световния ден за борба с тормоза в училище

На 28 февруари Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ при Община Пловдив отбеляза Световния ден за борба с тормоза в училище, известен и като Ден на розовата фланелка.

Ученици от ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, СУ „Свети Патриарх Евтимий“ и СУ „Цар Симеон Велики“ в Пловдив получиха розови фланелки и дискутираха темата „Насилие и тормоз“.  Освен екипът на МКБППМН, в дискусиите се включи и инспектор Дойко Иванов от Детска педагогическа стая към МВР – Пловдив.

Денят се чества от 2007 година, като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в училище в Канада. За пръв път в България се отбелязва през 2012 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини