Избори 2024

Водещи новини

Пловдив посреща Освобождението на България с над 400 нови знамена

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пловдив посреща Освобождението на България с над 400 нови знамена

С над 400 нови знамена Пловдив посреща националния празник 3 март – Ден на Освобождението на България от османско иго. Те са монтирани от екип на общинското предприятие „Чистота“ по електрическите стълбове на шест от входно-изходните артерии на града – Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Голямоконарско шосе и надлез „Скобелева майка“.

Нови флагове се веят също на „Коматевско шосе“, пред сградата на Общината,  до изложбената зала на Главната улица, на площад „Римски стадион“, моста на Панаира и други знакови места в града. Броят на националните и пловдивските знамена е разпределен по равно. Осигурени са от Община Пловдив и са изработени от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.

Обновени са и трибагрениците върху 15-метровите пилони на входовете на Пловдив. За първи път голям трикольор е монтиран до Овощарския институт.

Директорът на „Чистота“ инж. Десислава Георгиева напомни, че по традиция знамената се обновяват два пъти годишно – в навечерието на националния празник 3 март и на 6 септември, когато се честват Денят на Съединението и празникът на Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив