Община Пловдив е домакин на тридневен младежки фестивал „Спорт срещу агресия“

Фондация “Борис Христов“, в партньорство с Министерство на младежта и спорта и Община Пловдив, реализира проект “Спорт срещу агресия“. Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г. към ММС. Проектът е насочен към все по-актуалния въпрос в съвременния контекст – устойчиво намаляване на агресията с фокус изграждане на нагласа за нулева толерантност към насилие посредством активиране на цялата общност в усилията за изграждане на сигурна среда. Целта на проекта е да обвърже намаляването на агресията със същевременен отговор на потребностите на младите хора чрез намиране на подкрепа и създаване на чувство за значимост в общността и групата. Дейностите, които се реализират в изпълнение на проекта, са провеждането на три фестивални дни в градовете Видин, Бургас и Пловдив и са разработени в отговор на наблюдаваните негативни тенденции по отношение на различни форми на агресия, зависимости и рисково поведение сред младите хора. Целевите групи са  младежи на възраст 15-19 години, 20-24 години и 25-29 години. Всяка една от целевите групи има различни потребности, което води до диверсификация на превенции по отношение на агресията. Проектът цели полагане на основата на изграждането на общностна нагласа за промяна в разпознаването, […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Спорт срещу агресия
Снимка: община Пловдив

Фондация “Борис Христов“, в партньорство с Министерство на младежта и спорта и Община Пловдив, реализира проект “Спорт срещу агресия“. Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г. към ММС.

Проектът е насочен към все по-актуалния въпрос в съвременния контекст – устойчиво намаляване на агресията с фокус изграждане на нагласа за нулева толерантност към насилие посредством активиране на цялата общност в усилията за изграждане на сигурна среда.

Целта на проекта е да обвърже намаляването на агресията със същевременен отговор на потребностите на младите хора чрез намиране на подкрепа и създаване на чувство за значимост в общността и групата.

Дейностите, които се реализират в изпълнение на проекта, са провеждането на три фестивални дни в градовете Видин, Бургас и Пловдив и са разработени в отговор на наблюдаваните негативни тенденции по отношение на различни форми на агресия, зависимости и рисково поведение сред младите хора. Целевите групи са  младежи на възраст 15-19 години, 20-24 години и 25-29 години. Всяка една от целевите групи има различни потребности, което води до диверсификация на превенции по отношение на агресията.

Проектът цели полагане на основата на изграждането на общностна нагласа за промяна в разпознаването, превенцията и недопускането на форми на насилие и тормоз чрез осъзнаване на собственото поведение и поведенията на другите.

Всички обучения, мероприятия и концерт са с вход свободен за участниците и жителите на града. Преминалите обучението младежи и девойки ще бъдат сертифицирани за “Посланици на спорт срещу агресия“.

Програма на фестивалните дни:

Обучения: 13.10.2022 и 14.10.2022 г. – 2 модула.
Начален час: 11:00 часа
Място: хотел „Рамада Пловдив Тримонциум”, зала ПРОФ. АРХИТЕКТ ЙОЛОВ

Концерт и спортен празник: 15.10.2022

Спортен празник:

Начален час 11:00 часа; място: площад „Централен“

Концерт с участието на:  • МИРО • Маестро Бойко Цветанов • Албена Вескова с танцьорите на НФА “БЪЛГАРЕ” • Стоян Бончев • Борис Луков • LA CUBANIA ORIGINAL • АНАСТАСИЯ и ТЕОДОРА • NANA Dance Project •

Водещ: Гергана Стоянова

Начален час: 19:00 часа; място:  Открита сцена на площад „Централен“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини