Избори 2024

Водещи новини

Обществена поръчка за 12 млн. лв. ще модернизира градския транспорт

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Градския транспорт - автобус - линия 15 - маршрут

Обществена поръчка на стойност 12 милиона лева за модернизация на градския транспорт обяви Община Пловдив.

Основните параметри включват въвеждането в експлоатация на Централизиран софтуер за управление на електронното таксуване, както и доставка и монтаж на портативни ръчни четящи устройства за контрол на пътниците в градския транспорт и за паркирането в Синя зона и общинските паркинги.

Избраният изпълнител трябва да надгради и системата за автоматично определяне на местоположението на превозните средства, да проведе обучение на служителите, да поеме и гаранционната поддръжка на системата.

Оферти за участие се приемат до 21 октомври, а на 24 те ще бъдат отворени.

До новата поръчка се стигна след провала на обявената преди няколко години от местната управа процедура на стойност 20 милиона лева, спечелена от испанската фирма „Индра“.

Според договора с испанците, електронното таксуване на пътници в Пловдив трябваше изцяло да бъде въведено до 10 февруари 2016 г. Почти 7 години след това обаче системата не можа да заработи на 100% – таблата по спирките не показват точна информация за пристигащите рейсове, а автоматите за билети в рейсовете не се използват масово от пътниците, които продължават да бъдат обслужвани предимно от кондуктори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив