Избори 2024

Водещи новини

ОбС реши да придобие 67 дка в парк Отдих и култура за сумата от 35 млн. лв.

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Общински съвет - Пловдив

Общинският съвет на Пловдив прие с мнозинство от 35 гласа предложението на градската управа да придобие срещу 35 милиона лева за терена от 67 дка в парк „Отдих и култура“, собственост на „Тея инвест“. Само 10% от цялата сума ще бъде изплатена на фирмата при сключването на договора, останалите ще се разпределят в три бюджетни години.

Против предложението, срещу което беше организиран протест по време на сесията на местния парламент, гласуваха 5-ма съветници, а един се въздържа. Исканията на присъстващите хора бяха за промяна на предназначението на парцела в зелена площ, за отчуждаването му на значително по-ниска цена или даряването му на Пловдив. След скандиранията им – „Мафия“, беше дадена почивка, а след нея кметът Здравко Димитров увери, че цената на имота, срещу която общината ще го придобие, е изготвена от независим оценител.

Припомням, че на 24 ноември, въпреки протеста на десетки пловдивчани, ОбС прие новия Общ устройствен план, който позволява частично застрояване на терена зад Братската могила в Пловдив с жилищни сгради на по 3 етажа. Против гласуваха само от групата на ДБ Пловдив и независимите съветници Слави Георгиев и Георги Величков.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив