ОбС разглежда 4 предложения за терена от 81 дка до Гребната база

Четири предложения за терена от 81 дка до Гребната база в Пловдив ще дебатират днес общинските съветници на града на тепетата. Местният парламент ще трябва да реши дали кметът Здравко Димитров и работна група от всички политически сили в ОбС да преговарят със собствениците на имота, който според изменението на ОУП може да бъде застроен. Гражданската инициатива „За парка“ предлага теренът да бъде отчужден и променен в зона за озеленяване. От ДБ настояват да бъде коригирана фактическа грешка в ОУП, заради която зоната, предназначена за озеленяване, фигурира като зона за рекреации. Ще бъде гласувано и предложението  на „Съюз за Пловдив“ за формиране  на комисия, която да проучи всички възможности за придобиване на терена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Протест шествие в защита на парк Отдих и култура от застрояване
Снимка: Фейсбук / Анастас Търпанов

Четири предложения за терена от 81 дка до Гребната база в Пловдив ще дебатират днес общинските съветници на града на тепетата.

Местният парламент ще трябва да реши дали кметът Здравко Димитров и работна група от всички политически сили в ОбС да преговарят със собствениците на имота, който според изменението на ОУП може да бъде застроен.

Гражданската инициатива „За парка“ предлага теренът да бъде отчужден и променен в зона за озеленяване.

От ДБ настояват да бъде коригирана фактическа грешка в ОУП, заради която зоната, предназначена за озеленяване, фигурира като зона за рекреации.

Ще бъде гласувано и предложението  на „Съюз за Пловдив“ за формиране  на комисия, която да проучи всички възможности за придобиване на терена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини