ОбС гласува дали да ограничи движението на стари автомобили в центъра на Пловдив

Ограничаване на движението на стари автомобили в централната градска част на Пловдив предвижда методиката за въвеждане на зони с ниски емисии в града. Документът ще бъде гласуван днес на сесията на Общинския съвет. Предвижда се в дните със завишено замърсяване на атмосферния въздух, да се налагат забрани за влизане на стари коли в обособените зони, които най-вероятно ще бъдат в обхвата на платеното паркиране. Община Пловдив обяви обществена поръчка за разработване на методиката пред октомври, миналата година. Като мярка срещу мръсния въздух се предлага, освен ограничаване на употребата на определени видове горива, така и на печките за отопление на твърдо гориво.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Изгорели газове от автомобили
Снимка: Pixabay

Ограничаване на движението на стари автомобили в централната градска част на Пловдив предвижда методиката за въвеждане на зони с ниски емисии в града. Документът ще бъде гласуван днес на сесията на Общинския съвет.

Предвижда се в дните със завишено замърсяване на атмосферния въздух, да се налагат забрани за влизане на стари коли в обособените зони, които най-вероятно ще бъдат в обхвата на платеното паркиране.

Община Пловдив обяви обществена поръчка за разработване на методиката пред октомври, миналата година. Като мярка срещу мръсния въздух се предлага, освен ограничаване на употребата на определени видове горива, така и на печките за отопление на твърдо гориво.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни