ОбС даде под наем терен за паркинг от 7,4 дка за 2207 лв. на месец

Срещу сумата от 2207 лева месечно теренът пред болница „Пълмед“ на Пещерско шосе се дава на лечебното заведение под наем. Решението беше взето от мнозинството в ОбС – ГЕРБ, „Кауза България“ и отцепилите се от БСП пловдивски социалисти „Алтернатива за Пловдив“. Предложението беше прегласувано на сесията на местния парламент в същия си вид, в който областният управител Ангел Стоев го върна преди това, заради незаконосъобразност. Против отново гласуваха съветниците от ДБ, които преди това внесоха искането до Стоев да върне точката. ОбС прегласува в същите параметри отдаването под наем на терена пред болница „Пълмед“ Според независимия общински съветник Георги Величков, даването на терена от 7,4 дка на частно лице срещу сумата от 2200 лева месечно, си е направо подарък. Той заяви, че е по-добре общината да построи собствен паркинг на парцела, наемът от който да влиза в общинския бюджет и да обслужва, както хората нуждаещи се от медицинска помощ , така и живеещите в квартала. Предложението му не беше прието.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
ДБ Пловдив иска отмяна на решението за отдаването на терена пред "Пълмед" за паркинг

Срещу сумата от 2207 лева месечно теренът пред болница „Пълмед“ на Пещерско шосе се дава на лечебното заведение под наем. Решението беше взето от мнозинството в ОбС – ГЕРБ, „Кауза България“ и отцепилите се от БСП пловдивски социалисти „Алтернатива за Пловдив“.

Предложението беше прегласувано на сесията на местния парламент в същия си вид, в който областният управител Ангел Стоев го върна преди това, заради незаконосъобразност. Против отново гласуваха съветниците от ДБ, които преди това внесоха искането до Стоев да върне точката.

ОбС прегласува в същите параметри отдаването под наем на терена пред болница „Пълмед“

Според независимия общински съветник Георги Величков, даването на терена от 7,4 дка на частно лице срещу сумата от 2200 лева месечно, си е направо подарък. Той заяви, че е по-добре общината да построи собствен паркинг на парцела, наемът от който да влиза в общинския бюджет и да обслужва, както хората нуждаещи се от медицинска помощ , така и живеещите в квартала.

Предложението му не беше прието.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини