Областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев извърши проверка на стадион Локомотив

В състава на Областната комисия взеха участие експерти от Областна администрация – Пловдив, представители на Териториална дирекция „Национална сигурност“ – Пловдив, Община Пловдив , Областна дирекция на МВР – Пловдив и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив. Инспектиращите бяха разведени през трибуните, прилежащите части  и терена на стадиона на „Локомотив“ Пловдив от спортния директор Илко Пиргов. На проверката присъстваха Павел Колев и Христо Бонев – Зума. Отговорникът за строителството от страна на Община „Пловдив“ – Костадин Язов, представи пред Областната комисия реконструкцията на стадион „Локомотив“ и строящите се в момента източни трибуни. Ежегодната проверка, цели да проследи за спазването на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадиони, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ). Не бяха констатирани забележки, свързани  с документацията и  изискванията за лицензиране на клуба. На въпрос от медиите след проверката на стадион „Локомотив“ дали са осигурени средства за построяването на централната трибуна, Областният управител заяви: „Да, има осигурени средства. Както казаха и представителите на клуба, но за момента е необходимо да се ускори процедурата, за да се започне организирането на обществени поръчки и след това да се пристъпи към самото […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев извърши проверка на стадион Локомотив

В състава на Областната комисия взеха участие експерти от Областна администрация – Пловдив, представители на Териториална дирекция „Национална сигурност“ – Пловдив, Община Пловдив , Областна дирекция на МВР – Пловдив и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив.

Инспектиращите бяха разведени през трибуните, прилежащите части  и терена на стадиона на „Локомотив“ Пловдив от спортния директор Илко Пиргов. На проверката присъстваха Павел Колев и Христо Бонев – Зума.

Отговорникът за строителството от страна на Община „Пловдив“ – Костадин Язов, представи пред Областната комисия реконструкцията на стадион „Локомотив“ и строящите се в момента източни трибуни.

Ежегодната проверка, цели да проследи за спазването на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадиони, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ).

Не бяха констатирани забележки, свързани  с документацията и  изискванията за лицензиране на клуба.

На въпрос от медиите след проверката на стадион „Локомотив“ дали са осигурени средства за построяването на централната трибуна, Областният управител заяви:

„Да, има осигурени средства. Както казаха и представителите на клуба, но за момента е необходимо да се ускори процедурата, за да се започне организирането на обществени поръчки и след това да се пристъпи към самото изграждане. Хубаво е това да стане тази година, за да не се стигне до случай Локомотив и Общината да загубят тези средства, затова трябва се действа по-бързо. В момента се чака МРРБ, аз също като областен управител съм се ангажирал с това. Тази седмица ще изпратя официална покана до Министър Цеков и неговия екип да дойдат на място в Пловдив, да се запознаят с проблемите на града, с бизнеса и обществеността, за да може всички тези текущи въпроси да бъдат решени.“

„Има и други въпроси, които засягат град Пловдив – околовръстното шосе, водоснабдяването, много са нещата и те всички са свързани с Министерството на регионалното развитие и благоустройството“ – допълни още д-р инж Илия Зюмбилев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини