Избори 2024

Водещи новини

Областният управител Ангел Стоев връчи плакет на Пожарникар №1 на Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Областният управител Ангел Стоев връчи плакет на Пожарникар №1 на Пловдив

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев връчи плакет и благодарствен адрес на директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив комисар Георги Мангараков по време на официалното откриване на областното състезание по пожароприложен спорт, което се проведе в четвъртък на ст. „Пловдив“.

„Бих искал да отправя специални благодарности към Вас лично и към всички служители на Регионалната дирекция за цялостната Ви дейност за защитата на населението при кризисни ситуации. С цената на силна воля и професионализъм ежедневно предотвратявате и гасите пожари, извършвате аварийно-спасителни дейности, спасявате човешки животи, опазвате материални и културно-исторически ценности“,  заяви областният управител Ангел Стоев. Той даде висока оценка на действията на огнеборците за ликвидиране на последиците от тежкото наводнение в района на Община Карлово, както и на спасителните ни екипи, които участваха в операциите по издирване на оцелели хора след опустошителното земетресение в Турция през февруари. „В сблъсъка с  огромната човешка трагедия и въпреки трудностите и риска, Вие показахте несломим дух, висок професионализъм и себеотдаване при изпълнение на своята високохуманна мисия, за което получавате заслужено признание както в България, така и в чужбина“, подчерта областният управител Ангел Стоев.

След това Ангел Стоев даде официалния старт на състезанието между представителните отбори на 11 районни служби, които цял ден мериха сили в дисциплините „Изкачване с щурмова стълба“, „100-метрова пътека“, „Пожарна щафета 4×100 метра с препятствия“ и “Бойно разгръщане от мотопомпа“.

Надпреварата бе сериозен професионален и физически тест за бързина и сръчност при преодоляване на разнородни препятствия, за концентрация и екипност, изключително необходими за вземането на решения в реални ситуации.

Победителите от надпреварата ще сформират представителен отбор, който ще представи областта в републиканската надпревара, която ще се проведе в Пловдив от 31 май до 3 юни. Участие в нея ще вземат 29 отбора от 28 области и отборът на  от Академията на  МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив