Започва изграждането на новия 50-метров плувен басейн в Пловдив

Започва изграждането на новия 50-метров плувен басейн в Пловдив. Първата копка на съоръжението, което ще е с олимпийски размери, бе направена през есента на 2019 година, но финансиране не бе осигурено и до реално строителство не се стигна. По предварителни разчети, мащабния спортен комплекс ще струва около 20 милиона лева, които трябва да дойдат от Фонда за устойчиви градове. Олимпийският плувен басейн ще разполага с близо 1000 седящи места, съблекални и няколко коридора. Той ще се намира в непосредствена близост до действащия басейн „Младост“, който се използва на пълен капацитет от учениците в Спортното училище и голяма част от плувните школи в Пловдив. Първата копка на новия спортен комплекс ще направи кметът Здравко Димитров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Плувен басейн

Започва изграждането на новия 50-метров плувен басейн в Пловдив. Първата копка на съоръжението, което ще е с олимпийски размери, бе направена през есента на 2019 година, но финансиране не бе осигурено и до реално строителство не се стигна.

По предварителни разчети, мащабния спортен комплекс ще струва около 20 милиона лева, които трябва да дойдат от Фонда за устойчиви градове.

Олимпийският плувен басейн ще разполага с близо 1000 седящи места, съблекални и няколко коридора. Той ще се намира в непосредствена близост до действащия басейн „Младост“, който се използва на пълен капацитет от учениците в Спортното училище и голяма част от плувните школи в Пловдив.

Първата копка на новия спортен комплекс ще направи кметът Здравко Димитров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини