Областният управител Ангел Стоев проведе среща със съставите на 16 и 17 РИК за изборите

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Областният управител Ангел Стоев проведе среща със съставите на 16 и 17 РИК за изборите

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев се срещна последователно с разширените състави на 16 РИК – Пловдив град и 17 РИК – Пловдив област.

„Целта бе с членове на двете комисии да коментираме подготовката на предстоящите парламентарни избори и да обсъдим възможните предизвикателства преди вота“, заяви Ангел Стоев. Той съобщи на срещите, че вече е постигната договореност за разпределението на двете палати в Международния панаир като във втора палата ще бъде настанена 16 РИК, а 17 РИК – в единадесета палата.

„Двете палати предлагат отлични условия за работата, както за членовете на РИК, така и за представителите на СИК, които в нощта на изборите ще трябва да изчакват реда си за предаване на протоколите“, коментира областният управител.

Той разясни, че според данни на РЗИ-Пловдив към настоящия момент не се налага да се предприемат допълнителни противоепидемични мерки в нощта на вота, тъй като броят на заболелите от ковид, грип и остри респираторни заболявания е нисък.

Председателите на 16 и 17 РИК Калоян Сухоруков и Янко Радунчев отбелязаха, че и двете комисии са изключително доволни, че в нощта на вота ще бъдат в Панаира. Защото там условията са много добри, комисиите имат опит от работата в Панаира , но допълнително ще направят оглед на двете палати, за да  могат да си създадат организация.

По време на срещата със 17 РИК беше поставен въпрос за осигуряването на паравани в секционните избирателни комисии. По техни данни все още няма указания от ЦИК как трябва да изглеждат параваните. Областният управител пое ангажимент да информира ЦИК за поставения въпрос и днес беше изпратено писмо.

Припомняме, че Районните комисии започнаха работа на 11 февруари като 16 РИК е настанена в сградата на Общински съвет – Пловдив, а 17 РИК в Областна администрация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл
© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив