Областната администрация подкрепя инициативата за изграждане на Паметник на Обединението

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пилон в Рожен - паметник на Обединението

Областна администрация – Пловдив подкрепя инициативата за изграждане на Паметник на Обединението, която се реализира чрез дарителска кампания на  Фондация „Наследство в бъдещето“. Проектът предвижда монументът да се изгради в местността „Рожен“ и да представлява 111-метров пилон, на който ще се развее българският трибагреник. Пилонът ще се издига на 1430 м надморска височина и ще бъде най-високият в Европа.

Националната дарителска кампания „България заслужава!“ е под патронажа на президента на Република България Румен Радев и е подкрепена от видни общественици, творци, спортисти, учени, успешни представители на различни професии. Вече официално е подкрепена и от голямата ни футболна легенда Христо Стоичков.

В тази връзка  Областна администрация – Пловдив обявява конкурс за послание (мото), което да бъде гравирано на паметна плоча в подножието на паметника. Изискването е мотото да съдържа до 7 думи и да бъде подчинено на идеята на кампанията –  да се отправи послание към бъдещите поколения на България и то да има обединяващ характер.

Избраното мото ще бъде записано заедно с посланията към бъдещите поколения на останалите 27 административни области. Желаещите да участват в конкурса могат да подават предложения в срок до 15.02.2023 г.на email: [email protected]. Условията на конкурса са публикувани на официалната страница на Областна администрация – Пловдив и можете да се запознаете с тях тук.  

Повече за дарителската инициатива на фондацията –www.pilon.rozhen.bg

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл
© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив