„Нито една повече“ – Пловдив се включва в протеста срещу насилието над жени

По случай Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените Пловдив се присъединява към призива “Нито една повече!”. Протестът ще се състои тази вечер пред Централна поща в 18:30 часа. „Да покажем солидарност с всички, преживели или станали жертва на насилие, основано на пола. Нека и ние се обединим под надслова “Жени, Живот, Свобода!” в името на жените в Иран, които от два месеца се борят за правата, свободата и живота си!“, призовават организаторите на протеста в социиалните мрежи. Те настояват за кризисни и консултативни центрове във всяка област на България, за въвеждане на по-адекватни съвременни подходи, поставящи нуждите на жертвата в основата на правосъдния процес, за задължителни часове по сексуално образование в училищната програма и за справедливост, права и достоен живот за всяка една жена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Нито една повече - Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените
Снимка: Фейсбук

По случай Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените Пловдив се присъединява към призива “Нито една повече!”. Протестът ще се състои тази вечер пред Централна поща в 18:30 часа.

„Да покажем солидарност с всички, преживели или станали жертва на насилие, основано на пола. Нека и ние се обединим под надслова “Жени, Живот, Свобода!” в името на жените в Иран, които от два месеца се борят за правата, свободата и живота си!“, призовават организаторите на протеста в социиалните мрежи.

Те настояват за кризисни и консултативни центрове във всяка област на България, за въвеждане на по-адекватни съвременни подходи, поставящи нуждите на жертвата в основата на правосъдния процес, за задължителни часове по сексуално образование в училищната програма и за справедливост, права и достоен живот за всяка една жена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни