Избори 2024

Водещи новини

Нина Николина омагьоса публиката на Празника на Пловдив с „Jazz & Traditions Vol.2“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Нина Николина - Jazz & Traditions
Снимка: Община Пловдив

Кулминацията на празничната музикална програма, посветена на Деня на Съединението и Празника на Пловдив постави уникалната изпълнителка Нина Николина, която заедно с виртуозните музиканти Калин Вельов – барабани и перкусии, Мартин Ташев – тромпет и вокал, Мирослав Турийски – клавишни, Таня Първанова – вокал представиха на откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов“ “Jazz & Traditions Vol.2“. Това е името на новата концертна програма, едно великолепно музикално съчетание на автентичен български фолклор с етно и джаз елементи.

Стотици хора препълниха площада пред сградата на общината. Семейства с деца, чуждестранни туристи, пловдивчани и гости се насладиха както на новите песни от предстоящия втори концертен албум на изпълнителката, така и на най-популярните песни „Излел е Дельо“, „Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Назад, назад, моме Калино“, „Свети Георги“, „Пуста младост“, „Катерино Моме“, представени в модерен микс от етно и джаз.

Сред публиката имаше и ученици от НУМТИ „Добрин Петков“ , които жадно поглъщаха всяко движение и музициране на музикантите. Плътно до сцената, деца и възрастни танцуваха и бурно аплодираха Нина Николина след всяко нейно огнено изпълнение.

Омагьосващата с глас и визия Нина Николина изпя и неиздавани до момента български народни песни, представени по различен от традиционния начин, събиращ фолклор, етноджаз, фламенко и вокални и инструментални импровизации.

В нов аранжимент публиката чу хит синглите „Ти“, „Тебе да вземем“ и „Сън“. Концертът с вход свободен, подарък за града от община Пловдив, се осъществи с подкрепата на Община Пловдив и на Министерство на културата. След края на концерта изпълнителите дълго раздаваха автографи и се снимаха с многобройните желаещи, които търпеливо изчакваха реда си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив