Избори 2024

Водещи новини

Никола Дринков, който качи джип на паметника на Съединението: Няма нищо скандално в извършеното от нас

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Никола Дринков - Drink
Снимка: bTV

Срещу парична гаранция от по 2 000 лева и временно отнемане на книжките. Това ще е наказанието за двамата шофьори, които се покатериха с джиповете си на паметника на Съединението в центъра на Пловдив. Срещу двамата младежи, които се оказаха на 23 и 25-години, прокуратурата образува досъдебно производство. Единият от тях се оказа рапарът Никола Дринков – Drink.

„Няма нищо скандално и нищо нарочно търсено в извършеното от нас. Аз съм роден и израснал в Пловдив. Това е един от символите на града ни. Решихме да представим паметника именно така – като символ, защото вечер е изключително красив, да го вкараме в продукцията ни. Паметникът е изключително красив. Не е търсено нищо скандално. Подходено е изцяло с уважение и с позитивна нагласа. Искахме да представим нещо красиво от нашия град. Нищо повече”. Това заяви в ефира на NOVA Никола Дринков.

По думите му е трябвало да се изиска разрешение за снимките на видеоклипа от Община Пловдив. „Не взехме такова разрешение и това е единствената грешка, която сме допуснали. Затова си понесохме последствията”, подчерта той, като допълни: „Мисля, че по никакъв начин паметникът не е поруган, защото нищо негативно не е използвано срещу него, застанали са момчета пред него и са снимали”.

Рапърът беше категоричен, че не съжалява, че е избрал паметника за снимките на клипа си. „Не съжалявам. И занапред ще представляваме такива места и ще снимаме до тях, просто ще изискваме разрешение за целта. Мога да се извиня само за това, че не съм искал разрешение предварително да качим колите горе. Това е единственото нарушение, което сме извършили. Няма да направя подобно нещо без разрешение занапред”.

Никола Дринков подчерта, че късния час за снимките е избран, за да не се пречи на гражданите, които през деня преминават в района. „Готов съм да си понеса последствията – глоба или друго”, посочи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив