Избори 2024

Водещи новини

Националният отбор по футбол ще играе домакинските мачове в Лига на нациите на „Колежа“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Стадион Христо Ботев, Колежа

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов изрази желанието си националният отбор да триумфира в турнира Лига на нациите по време на церемония, отбелязваща определянето на най-добрите млади таланти във футбола в страната. Той подчерта важността на подкрепата за младите играчи и треньори, както и необходимостта от последователни усилия за подобряване на цялостното състояние на спорта в България.

Ето какво още каза той:

„При всички положения тези награди ще имат положително влияние за момчетата. От една страна ще кара призьорите да поддържат нивото, а за тези които не са получили награди ще е мотивация да ги постигнат в бъдеще. Това е бъдещето на България. След време това ще са футболистите, с които или ще се гордеем, или ще се срамуваме. От нас зависи как сме работили с тях. От две години и половина изключително много работим в българския футбол. Казвал съм и преди – ако искаме да имаме добри футболисти, трябва да имаме добри треньори, защото те са много важни. Да имаме необходимите условия да тренират, за да се развиват в дългосрочен план. Не мисля, че добре да налагаме правила в професионалния спорт за налагане на определен тип играчи. Важното е да работим правилно. Мисля, че след време ще имаме доста добри футболисти, като гледам тези момчета, които имаме в момента.

Ще се срещнем със силни противници, които ще играят на Европейско първенство. Ще бъде полезно, за да се подготвим за Лигата на нациите. Резултатите винаги са важни, когато играе националния отбор, дори и да са контролни срещи. За клубния футбол искам всички отбори да стигнат груповите фази на турнирите. За националния отбор искам да спечелим Лигата на нациите, да поставим вече една основа на добър отбор и да покажем вече плодове на труда. За мен не беше толкова от голямо значение за вписването, но то бе необходимо, за да направим някои промени, които сме планували, които не можеха да станат без да има вписване“.

Георги Иванов също така разкри, че националният отбор ще играе домакинските мачове в Лига на нациите на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

„До края на годината националите ще играят на стадиона в Пловдив. Това е един модерен стадион, със сигурност ще се чувстват отлично на него“.

„Лъвовете“ ще приемат през есента съставите на Люксембург, Беларус и Северна Ирландия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив