Избори 2024

Водещи новини

Целят предотвратяване на пътните инциденти с легнали полицаи и шумяща маркировка

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Шумяща маркировка на път в Пловдив, инциденти

Легнали полицаи и шумяща маркировка ще „борят“ нарушителите, движещи се с висока скорост по главните булеварди в Пловдив. Това стана ясно след проведената кръгла маса на тема „Пътна безопасност“ в сградата на Областната дирекция на МВР в града на тепетата. На срещата присъстваха и административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратури, както и представители на неправителствени организации с ангажимент по темата.

От пловдивската полиция ще изготвят предложение до общината и до АПИ за формирането на работна група, която да определи рисковите пътни артерии, на които да се изградят инженерните съоръжения за предотвратяване на пътни инциденти, съобщи шефът на МВР Пловдив старши комисар Георги Чергов.

Стана ясно още, че от една година има изградена интернет платформа към Института по пътна безопасност My Way, чрез която граждани подават сигнали за нарушения по пътищата, които след това се пренасочват към съответната институция, която да определи санкцията за нарушаването на закона.

С цел намаляване и предотвратяване на пътните инциденти, Пловдив очаква и повече камери, които да постави на различни места в града.

Към платформата от Пловдив досега са постъпили общо 26 сигнала.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив