Над половин милион лева събра кампанията на Манол Пейков „Генератори за Украйна“

Над половин милион лева събра кампанията „Генератори за Украйна“ на пловдивския издателят и общественик Манол Пейков. Инициативата Пейков обяви в социалните мрежи и от старта й – 26 октомври, до днес са събрани 534 710 лева, съобщи самият Манол Пейков в профила си във фейсбук и благодари на всички дарители. Идеята на поредната благотворителна кауза на издателя, свързана с Украйна, е да се осигурят възможно най-много електрически генератори за изпращане в страната, където в резултат на руски ракетни атаки през тази и миналата седмица по-голямата част от хората в Украйна останаха без електричество. По време на кампанията са закупени 114 генератора, днес останалите 4 трябва да бъдат допълнително заплатени. Очаква се на 12 декември генераторите да бъдат изпратени към болниците и училищата в Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Войната в Украйна

Над половин милион лева събра кампанията „Генератори за Украйна“ на пловдивския издателят и общественик Манол Пейков. Инициативата Пейков обяви в социалните мрежи и от старта й – 26 октомври, до днес са събрани 534 710 лева, съобщи самият Манол Пейков в профила си във фейсбук и благодари на всички дарители.

Идеята на поредната благотворителна кауза на издателя, свързана с Украйна, е да се осигурят възможно най-много електрически генератори за изпращане в страната, където в резултат на руски ракетни атаки през тази и миналата седмица по-голямата част от хората в Украйна останаха без електричество.

По време на кампанията са закупени 114 генератора, днес останалите 4 трябва да бъдат допълнително заплатени.

Очаква се на 12 декември генераторите да бъдат изпратени към болниците и училищата в Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини