Избори 2024

Водещи новини

Над 50 изследователи от цяла България пристигат в Пловдив на Национална научна конференция

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Регионален исторически музей - Пловдив (РИМ)
Снимка: Регионален исторически музей

Регионален исторически музей – Пловдив и Институтът за исторически изследвания при БАН организират Национална научна конференция на тема: „В спиралата на времето: хора, идеи, пространства и събития”.

Форумът ще се проведе на 13, 14 и 15 октомври в Пловдив. Домакин на заседанията е зала „Съединение” на пл. „Съединение” №1. В конференцията се включват над 50 изследователи от различни научни и културни организации от цяла България.

По време на форума ще бъдат представени и книгите „Последен по рода си. Д-р Георги Вълкович (1833-1892)“ на доц. д-р Алека Стрезова и „Бленувани и плашещи: чуждите жени и мъже в българската словесност от дългия XIX век“ на Николай Аретов.

С конференцията и сборника с докладите, който ще бъде отпечатан до края на годината, организаторите и дългогодишни сътрудници в историческите изследвания и популяризирането на историческото знание, засвидетелстват уважението си към юбилейната годишнина на доц. д-р Василка Танкова и отбелязват 75 години от основаването на Регионален исторически музей – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив