Над 400 деца от 7 детски градини в Пловдив садят цветя

Красиви теменужки в нови бели кашпи сами посадиха и поляха децата от втора и четвърта група на ДГ „Чайка“ в града на тепетата. С това започна най-новата инициатива на Община Пловдив, която се реализира съвместно от дирекция „Екология и управление на отпадъците“, „Градини и паркове“ и детските заведения в града под наслова „Детска Еко лаборатория в кашпа – Приятели на природата“. Над 400 деца от 7 детски градини – поне по една във всеки пловдивски район, ще засадят до 1 декември още много цветя и лавандула в кашпи. В предвидената за днес инициатива в ДГ „Валентина“ се предвижда да се включат 90 деца. До 1 декември включително акции ще има също в детските градини „Зора“, „Дъга“, „Червената шапчица“, „Росица“ и „Майчина грижа“, а догодина ще продължат и в други градини. На всеки малък участник в инициативата се предоставя лейка, лопатка или други градинарски пособия, които после остават за детската градина. До няколко дни в двора на „Чайка“ пък ще бъде засадена нова ела на мястото на старо изсъхнало дръвче, която децата ще могат за украсят за Коледа. Там от „Градини и паркове“ ще доставят и храсти от вида лигуструм, с които да се оформи жив плет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Над 400 деца от 7 детски градини в Пловдив садят цветя
Снимка: община Пловдив

Красиви теменужки в нови бели кашпи сами посадиха и поляха децата от втора и четвърта група на ДГ „Чайка“ в града на тепетата. С това започна най-новата инициатива на Община Пловдив, която се реализира съвместно от дирекция „Екология и управление на отпадъците“, „Градини и паркове“ и детските заведения в града под наслова „Детска Еко лаборатория в кашпа – Приятели на природата“.

Над 400 деца от 7 детски градини – поне по една във всеки пловдивски район, ще засадят до 1 декември още много цветя и лавандула в кашпи.

В предвидената за днес инициатива в ДГ „Валентина“ се предвижда да се включат 90 деца. До 1 декември включително акции ще има също в детските градини „Зора“, „Дъга“, „Червената шапчица“, „Росица“ и „Майчина грижа“, а догодина ще продължат и в други градини.

На всеки малък участник в инициативата се предоставя лейка, лопатка или други градинарски пособия, които после остават за детската градина.

До няколко дни в двора на „Чайка“ пък ще бъде засадена нова ела на мястото на старо изсъхнало дръвче, която децата ще могат за украсят за Коледа. Там от „Градини и паркове“ ще доставят и храсти от вида лигуструм, с които да се оформи жив плет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини