Избори 2024

Водещи новини

Над 200 са сигналите за паднали дървета и клони върху автомобили в Пловдив за денонощие

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Над 200 са сигналите за паднали дървета и клони върху автомобили в Пловдив за денонощие

Повече от 200 сигнала с искане за съдействие са постъпили само през последното денонощие в оперативния център на Пловдивската пожарна.

Преобладаваща част от тях са били за разчистване на паднали клони и дървета върху автомобили. Извършени са над 150 аварийно – спасителни и помощни операции, ликвидирани са и 6 пожара.

Според експерти, до падналите в целия град клони се е стигнало, тъй като листата на дърветата са се задържали заради топлото време, а снегът е полепнал по тях и натежал.

Въпреки заледяванията, основните пътни артерии в Пловдив са проходими. Продължава разчистването на вътрешните улици, дворове на учебни и здравни заведения, както и площите пред търговски обекти.

Във всички училища на територията на област Пловдив се провежда нормален учебен процес, съобщи за Дарик началникът на РУО Иванка Киркова.

Авариите по електропреносната мрежа в община Лъки, община Първомай и община Садово са отстранени, което означава че електрозахранването е възстановено, и в трите училища, в които беше обявено преди това че няма да се учи, се провеждат часове.

Обстановката в Пловдивска област се нормализира. Без ток са все още няколко населени места.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив