Избори 2024

Водещи новини

Mono Inc, Pain of Salvation и Ihsahn в три последователни дни през септември в Античен театър

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Mono Inc, Pain of Salvation и Ihsahn в три последователни дни през септември в Античен театър

Този септември рок феновете от България и съседните страни отново ще препълнят Пловдив, защото предстоят три ексклузивни концерта за Балканите.

Ето го и точния график:

  • 20 септември 2024 г. (петък) – Mono Inc
  • 21 септември 2024 г. (събота) – Pain of Salvation, Klone, Me and My Devil,
  • 22 септември 2024 г. (неделя) – Ihsahn

Новината е още по-приятна, защото 23 септември (понеделник) e официален почивен ден, така че септемврийските пловдивски рок тържества ще бъдат бурни!

На разположение на феновете ще са както единични билети за всеки концерт, така и възможност за закупуване на един общ, тридневен билет.

На 20 септември ще гледаме Mono Inc –  те са немска готик група, която взима името си от Monomanie – популярна през 19-ти век диагноза за психическо разстройство, което в общи линии се изразява с „моментна лудост“ на иначе здрав разум. Чудесна препратка към лудото преживяване, което ни предстои в топлата пловдивска вечер!

Вечерта на 21 септември ще започне с изпълнение на българите от Me and My Devil – група, в която най-отпред стои родения в Пловдив Ангел Каспарянов, подкрепян от двамата музиканти от ODD CREW –  Васил Първановски (китари), Мартин Стоянов (бас), както и Деян Драгиев – Даката (барабани). След тях ще слушаме чудесната френска арт-рок група Klone. Хедлайнерите са звездите на прогресив рока Pain of Salvation. Те са широко известни с невeроятното си инструментално майсторство, много музикални влияния и препратки, и мрачен поетичен подход! От първия си албум през 1997 г. досега, Pain of Salvation имат репутация на непредсказуеми артисти, постоянно експериментиращи с музикалните стилове. Разбира се и в Пловдив те ще бъдат предвождани от Daniel Gildenlöw – легендарен вокалист, текстописец и китарист на групата.

На 22 септември е денят на феновете на метъла от Норвегия, защото на вековната сцена на Античен Театър, Пловдив излиза певецът и китарист на Emperor – Ihsahn! Този уникален артист ще посети България за първи път със соловата си група и трябва да признаем, че нетърпението за тази среща с него е голямо, тъй като е сигурно, че ще станем свидетели на един от най-добрите концерти от последните години – концерт извън тривиалното, с нестандартно звучене и неповторима атмосфера в магичната обстановка на многовековния Античен Театър, Пловдив. В наши дни, мултиинструменталистът, композитор и продуцент Ihsahn съсредоточава енергията си за да твори и да се изявява като солов изпълнител. На 16 февруари тази година той издаде новият си концептуален албум, озаглавен Ihsahn (Candlelight Records, 2024), в който сам изпълнява всички вокали, китари, бас и кийборди. Концертът е част от музикален форум Music Of The Ages.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив