Мобилно приложение ще показва къде има места за паркиране в Синята зона в Пловдив

Приключи първият етап на системата за умно паркиране в Пловдив, част от по-голямата електронно-билетна система на града. Чрез мобилно приложение след най-много 3 месеца потребителите на Синя зона ще знаят къде има свободни места за паркиране. Обществената поръчка за модернизация на електронното таксуване в Пловдив е на стойност 12 милиона лева. До нея се стигна след провала на обявената преди няколко години от местната управа процедура на стойност 20 милиона лева, спечелена от испанската фирма „Индра“. Близо 7 години след крайния срок за въвеждане, системата така и не заработи на 100% – таблата по спирките не показват точна информация за пристигащите рейсове, а автоматите за билети в автобусите не се използват масово от пътниците, които продължават да бъдат обслужвани предимно от кондуктори и шофьори. Сега се предвижда монетните автомати да бъдат премахнати, предстои и пълното въвеждане на новия софтуер в рейсовете и паркоматите, където ще може да се плаща и с банкова карта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Синя зона, паркиране

Приключи първият етап на системата за умно паркиране в Пловдив, част от по-голямата електронно-билетна система на града. Чрез мобилно приложение след най-много 3 месеца потребителите на Синя зона ще знаят къде има свободни места за паркиране.

Обществената поръчка за модернизация на електронното таксуване в Пловдив е на стойност 12 милиона лева. До нея се стигна след провала на обявената преди няколко години от местната управа процедура на стойност 20 милиона лева, спечелена от испанската фирма „Индра“. Близо 7 години след крайния срок за въвеждане, системата така и не заработи на 100% – таблата по спирките не показват точна информация за пристигащите рейсове, а автоматите за билети в автобусите не се използват масово от пътниците, които продължават да бъдат обслужвани предимно от кондуктори и шофьори.

Сега се предвижда монетните автомати да бъдат премахнати, предстои и пълното въвеждане на новия софтуер в рейсовете и паркоматите, където ще може да се плаща и с банкова карта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини