Избори 2024

Водещи новини

Международна изложба на котки този уикенд в Колодрума

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международна изложба на котки този уикенд в Колодрума

Този уикенд котешкият свят на Федерация по Фелинология България се пренася за първи път в слънчев и горещ Пловдив, за да открадне вниманието на пловдивчани и гостите на града с международна изложба на котки.

Събитието ще се проведе на 26 и 27 август в зала “Колодрума” от 10 до 17 часа с вход свободен. Любители и познавачи ще имат възможност да видят на живо страхотни представители на различни породи котки, събрани от страната и чужбина, които ще премерят хубост за титлата Best of best на деня. Ще бъдат представени около 150 елитни изложбени котки от България, Румъния, Гърция, Молдова, Украйна и др. Te ще бъдат оценявани от четирима международно признати съдии от Чехия, Литва, Беларус и Румъния.

Освен чисто състезателен характер събитието има за цел да предостави на участниците и посетителите директен контакт между професионалните развъдници и любителите и да даде възможност за информация, свързана с правилното хранене, отглеждане и обгрижване на котката като домашен любимец. Организаторите са се погрижили да покажат и най-новите храни, аксесоари, уреди за дома и козметика за котките.

Изложбата се организира от Федерацията по Фелинология-България и Община Пловдив. Партньор в организацията на изложбата е Български киноложки клуб.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив