Избори 2024

Водещи новини

Летище Пловдив отчете чувствително увеличение на броя на полетите за последната година

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Летище Пловдив
Снимка: Фейсбук / Летище Пловдив

Чувствително увеличение на броя полетите за последната една година, отчете ръководството на летище Пловдив. Освен полетите, ръст има в приходите, броя на рекламодателите, а инфраструктурата е подобрена. Тези постижения се дължат на усилията на ръководството на аерпорта в лицето на екипа Красимир Пешев, Дойчин Ангелов и Тодор Шопов, които поеха управлението на летище Пловдив преди 12 месеца.

„За тази една година смятам, че направихме доста. Увеличихме значително обема на полетите, които се осъществяват от летище Пловдив. Увеличихме значително приходите към дружеството, намерихме и осигурихме рекламодатели, които да подпомагат финансовото състояние на дружеството и смятам, че доста подобрихме инфраструктурата на самото летище”, заяви изпълнителният директор Красимир Пешев.

Новите полети, които са разкрити в рамките на една година с авиокомпания Pegasus Airlines, дават връзка на пътуващите с още над сто дестинации през Истанбул. Осигурени са полети и от Израел, които се изпълняват от Аrkiа, а от управата са в процес на разговори с много други авиокомпании и други дестинации в близко бъдеще.

Към този момент седмично се изпълняват 18 полета. През зимния период са изпълнявани около 24 чартърни полета през летището, а сега има заявка за летния чартър за около 200 полета допълнително освен редовните авиолинии.

„Пожелаваме си летището да се развива все така към по-добро. Проведохме редица срещи с авиокомпаниите за нови дестинации. В момента преговаряме за три нови дестинации с Уиз ер. Tова са Рим, Виена и Варшава. С Райън ер преговаряме за Милано, а от октомври стартираме полет до Манчестър с тяхната авиокомпания, който ще бъде за период от три години през зимния чартърен сезон. Очакваме още чартърни полети и увеличение на пътникопотока с помощ на Фонда за развитие на летище Пловдив”, заяви още Красимир Пешев.

За първи път в историята на летището е организиран и редовен транспорт от Пловдив до летище Пловдив за пътниците на аеропорта чрез избор на лицензирана фирма изпълнител, която обезпечава автобусен транспорт от и до града за всеки полет на летището.

Благодарение на директната авиолиния на Pegasus Arlines от Пловдив има възможност за връзки с международни дестинации през летище Сабиха Гьокчен в Истанбул. Полети има до Хургада, Шарм ел-Шейх, Тел Авив, Дубай, Бейрут, Барселона, както и до много европейски столици като Амстердам, Рим, Виена, Осло, Прага, Атина, Белград. Освен в чужбина, Pegasus лети до най-атрактивните туристически дестинации в Турция като Кападокия, Даламан, Измир, Анталия. Полетите правят лесно достъпни за любителите на пътешествия много нови дестинации. Атрактивни и са и редовните полети до Wizzair до Меминген и летище Лутън в Лондон, както на Ryanair до летище Станстед край британската столица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив