Към момента Пловдив е далече от обявяване на грипна епидемия

Към момента Пловдив е далече от обявяване на грипна епидемия, заяви в ефира на Дарик радио д-р Милена Панайотова от РЗИ Пловдив. По думите ѝ нивото на респираторните заболявания на този етап не е високо, но обстановката е много динамична и може да се промени скоро. В момента най-голям брой респираторни заболявания са регистрирани при децата до 5 години, както и при възрастните над 65 години. Натиск към болниците няма, има достатъчно свободни легла, допълни д-р Панайотова. До момента в Пловдив и областта е изолиран само един случай на грип – тип А, добави тя. Личните лекари обаче алармират, че повечето им пациенти са с грип. „От началото на годината кабинетите на джипитата работят на пълен капацитет. Резултатите от направените бързи тестове потвърждават наличието на грип А“, заяви в ефира на Дарик д-р Димитър Андреев. При усещане на първите сиптоми трябва да се консумират много течности и да се използват предлаганите по аптеките противогрипни препарати. „Не се лекувайте сами. Веднага уведомете личния си лекар. Заради опасността обаче да се заразят и здрави хора, не е препопъчително да се струпвате пред кабинетите на джипитата“, подчерта още пловдивското джипи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Лекар - доктор

Към момента Пловдив е далече от обявяване на грипна епидемия, заяви в ефира на Дарик радио д-р Милена Панайотова от РЗИ Пловдив.

По думите ѝ нивото на респираторните заболявания на този етап не е високо, но обстановката е много динамична и може да се промени скоро.

В момента най-голям брой респираторни заболявания са регистрирани при децата до 5 години, както и при възрастните над 65 години.

Натиск към болниците няма, има достатъчно свободни легла, допълни д-р Панайотова. До момента в Пловдив и областта е изолиран само един случай на грип – тип А, добави тя.

Личните лекари обаче алармират, че повечето им пациенти са с грип.

„От началото на годината кабинетите на джипитата работят на пълен капацитет. Резултатите от направените бързи тестове потвърждават наличието на грип А“, заяви в ефира на Дарик д-р Димитър Андреев.

При усещане на първите сиптоми трябва да се консумират много течности и да се използват предлаганите по аптеките противогрипни препарати.

„Не се лекувайте сами. Веднага уведомете личния си лекар. Заради опасността обаче да се заразят и здрави хора, не е препопъчително да се струпвате пред кабинетите на джипитата“, подчерта още пловдивското джипи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини