Кубинските регетон майстори Gente De Zona се включват във фестивала Франкофоли

Кубинските регетон майстори Gente De Zona се присъединяват към Имани, LP, Gims, Bon Entendeur, Shouse, La Caravane Passe и Елена Папаризо за най-големия франкофонски фестивал в света – Франкофоли в Пловдив на Гребната база на 16 и 17 юни. Превърнали се от улична рап формация в световноизвестно дуо Alexander Delgado Hernández и Randy Malcom Martínez – Gente De Zona, идват в България за първи път за Франкофоли 2023, a датата на концерта им в у нас, 17 юни, е и първата за тяхното актуално европейско турне. Дуетът се появява на музикалната карта през 2013 г. с „Yo Quiero (Si Tu Te)“, в която участва Pitbull. Но „Bailando“, мега хитът на Енрике Иглесиас от 2014 г. с тяхно участие, прави дуото разпознаваемо на международно ниво, като видеото към песента събира близо 3 милиарда гледания! В продължение на десетилетие и половина любопитно изследване и усъвършенстване на различни звуци,Gente De Zona вече могат да се похвалят като носители на шест латиноамерикански награди „Грами“, записват с изпълнители като Марк Антъни, Кайли Миноуг, Талия, Питбул, Дженифър Лопес и др. Метр Гимс, Имани, LP и Елена Папаризо на Франкофоли 2023 в Пловдив на 16 и 17 юни Песента им „Patria y Vida, печели две награди Latin Grammy през 2021 и предизвиква революция и протести от страна на кубинския […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Gente De Zona - Франкофоли 2023 в Пловдив

Кубинските регетон майстори Gente De Zona се присъединяват към Имани, LP, Gims, Bon Entendeur, Shouse, La Caravane Passe и Елена Папаризо за най-големия франкофонски фестивал в света – Франкофоли в Пловдив на Гребната база на 16 и 17 юни.

Превърнали се от улична рап формация в световноизвестно дуо Alexander Delgado Hernández и Randy Malcom Martínez – Gente De Zonaидват в България за първи път за Франкофоли 2023, a датата на концерта им в у нас, 17 юни, е и първата за тяхното актуално европейско турне. Дуетът се появява на музикалната карта през 2013 г. с „Yo Quiero (Si Tu Te)“, в която участва Pitbull. Но „Bailando“, мега хитът на Енрике Иглесиас от 2014 г. с тяхно участие, прави дуото разпознаваемо на международно ниво, като видеото към песента събира близо 3 милиарда гледания!

В продължение на десетилетие и половина любопитно изследване и усъвършенстване на различни звуци,Gente De Zona вече могат да се похвалят като носители на шест латиноамерикански награди „Грами“, записват с изпълнители като Марк Антъни, Кайли Миноуг, Талия, Питбул, Дженифър Лопес и др.

Метр Гимс, Имани, LP и Елена Папаризо на Франкофоли 2023 в Пловдив на 16 и 17 юни

Песента им „Patria y Vida, печели две награди Latin Grammy през 2021 и предизвиква революция и протести от страна на кубинския народ в и извън Съединените щати. Последният им албум „Menor a Mayor“ е издаден през април 2022 г.

Билетите за Франкофоли са в продажба в мрежата на Eventim.bg, Еpaygo.bg и на касите на EasyPay в цялата страна. Последни новини и програмата по дни за фестивала е на: www.francofoliesbg.com и https://www.facebook.com/francofoliesbg.

Френският фестивал се провежда на Гребната база в Пловдив. Събитието е част от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив и с медийното партньорство на Радио ENERGY и Радио и Телевизия CITY.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини