Избори 2024

Водещи новини

Краси Аврамов се завръща на Античния театър с мащабен концерт-спектакъл

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Краси Аврамов се завръща на Античния театър с мащабен концерт-спектакъл

Броени дни остават до концерт-спектакъла „Български свят“ на изпълнителя Краси Аврамов, известен сред широката публика като Човека глас. Мащабното събитие ще се състои на 13 септември 2023г. от 20:30 ч. на Античния театър в Пловдив и е под патронажа на Мария Габриел – заместник министър – председател и министър на външните работи.

Заедно с Краси Аврамов на сцената ще излязат повече от сто артисти, за да изпълнят в друг прочит неговите песни, както и съвсем новите му творби – общо 18 композиции.

Сред участниците в „Български свят“ са симфоничният оркестър на БНР с диригент Димитър Косев, смесеният хор „Иван Спасов“, Хорът на пловдивските момчета, квартет „Славей“, групата на Калин Жечев, вокалното трио Тrinity, балетът на Националния музикален театър, Катя Тошева с индийски танци.

Аранжиментите са на Румен Бояджиев-син и на Добромир Кисьов. Режисьори са актьорът Ники Сотиров и Кирил Кирилов-Кико. Музикалното събитие ще се заснеме от шестнадесет камери, превръщайки се във филмова продукция, която ще представи родината ни пред света.

Предишният концерт на Човека глас на Античния театър в Пловдив бе през 1998 година.

Краси Аврамов завършва НАТФИЗ в класа на проф. Васил Инджев, но прави кариера като певец с уникалния си контратенор. Освен певец, той е  професионален актьор и мим.

Издава албума „Мълчаливи гласове“ (1997г.), който го нарежда на първите места в музикалните класации. През 1998 г. заминава за САЩ и се установява в Лос Анджелис, където през 2005 г. печели наградата „Суперзвезда на годината“. Аврамов е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в зала „Кодак Тиатър“, където ce връчват оскарите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив