Младите таланти от MusicArt се завърнаха с GRAND PRIX и други награди от фестивал в Италия

Талантливите деца от пловдивския Музикален център „MusicArt“  се завърнаха от участие в Международния фестивал „Creativita Senza frontirre“ 2023 г , който се проведе от 31 юли до 5 август в Рим, Италия. В конкурса се включиха изпълнители от 18 държави и сред огромната конкуренция, пловдивската група впечатли жури и публика и постигна грандиозен успех! Наградата GRAND PRIX беше връчена на 13-годишната Виктория Каменчева, която само преди седмици спечели „Гласът на Европа“ и стипендия на ISCART – Международната академия за култура и изкуство със седалище в Лугано, Швейцария, както и безплатно обучение в Тринити Колидж. На същия конкурс по време на Summer Campus 2023 в Бургас, званието „Гласът на Европа“ и стипендия спечели и още едно пловдивско дарование – 13-годишната Иванина Колева, възпитаничка на пловдивската музикална школа „Арт Войс Център“ с ръководител Руми Иванова. В конкурса в Рим, вокална формация „MusicArtVision“ получи две Първи награди в направление Поп и Фолклор, както и покана за участие в Арт фестивал в Израел. Габриела Мишева и Никол Петковска бяха удостоени с Първи награди, а Иван Назлъмов и Ива Димова с Втори. Вокалистите на Музикален център „MusicArt“ Пловдив с ръководител Ирена Велева получиха покана за фестивала в Италия от участието си в Международния фестивал „Кръстопът на Музите“ гр. София, организиран […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Музикален център MusicArt

Талантливите деца от пловдивския Музикален център „MusicArt“  се завърнаха от участие в Международния фестивал „Creativita Senza frontirre“ 2023 г , който се проведе от 31 юли до 5 август в Рим, Италия. В конкурса се включиха изпълнители от 18 държави и сред огромната конкуренция, пловдивската група впечатли жури и публика и постигна грандиозен успех!

Наградата GRAND PRIX беше връчена на 13-годишната Виктория Каменчева, която само преди седмици спечели „Гласът на Европа“ и стипендия на ISCART – Международната академия за култура и изкуство със седалище в Лугано, Швейцария, както и безплатно обучение в Тринити Колидж. На същия конкурс по време на Summer Campus 2023 в Бургас, званието „Гласът на Европа“ и стипендия спечели и още едно пловдивско дарование – 13-годишната Иванина Колева, възпитаничка на пловдивската музикална школа „Арт Войс Център“ с ръководител Руми Иванова.

В конкурса в Рим, вокална формация „MusicArtVision“ получи две Първи награди в направление Поп и Фолклор, както и покана за участие в Арт фестивал в Израел. Габриела Мишева и Никол Петковска бяха удостоени с Първи награди, а Иван Назлъмов и Ива Димова с Втори.

Вокалистите на Музикален център „MusicArt“ Пловдив с ръководител Ирена Велева получиха покана за фестивала в Италия от участието си в Международния фестивал „Кръстопът на Музите“ гр. София, организиран от Арт компания “Нови звезди“.  Пътуването на пловдивските таланти  се осъществи с помощта на Сдружение за изкуство „Мечтая и творя“ и финансовата подкрепа на Община Пловдив.

В българската делегация се включиха 46 изпълнители от 6 български града. Талантите на „MusicArt“ с гордост представиха Пловдив като Европейска столица на културата във вечния град Рим.

Музикален център “MusicArt”’ – място за музика, култура, забавление, артистични срещи с изкуството и развитие на млади таланти, е създаден през 2016 г. в сърцето на Пловдив, само на метри от Драматичния театър. В него желаещите имат възможност да се обучават по китара, пиано, пеене, цигулка, акордеон и солфеж, да усъвършенстват своите умения както на любителско, така и на професионално ниво.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини