Кметът Здравко Тодоров с поздравителен адрес за Деня на народните будители

Съвременни будители, Скъпи съграждани, 1 ноември е Ден на народните будители и празник, в който изричаме на глас имената на тези, с които се гордее и ще се гордее всяко поколение. В моята памет този ден е будел винаги възхищение. Вярвам, че днес, когато отбелязваме 100 години от първото честване на празника в Пловдив, всеки от нас ще добави към плеядата от имена на възрожденци, революционери и исторически личности и свой съвременен будител. Народът ни е оцелял, защото във времена на безпътици е намирал сили да вдъхне живот на идеалите си благодарение на онези, които нарекохме будители. Да се преклоним пред делото на личностите, даващи смисъл на думи като родолюбие, просвещение, духовност, принадлежност – духовници, учители, писатели, деятели на изкуството и науката. И нека, както е казано преди век, този ден да бъде празник на големите българи, за да събуди у младите здрав смисъл за съществуването и интерес към дейците на миналото ни. Честит Ден на народните будители! Здравко Димитров Кмет на Община Пловдив

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Здравко Димитров - Независимостта на България

Съвременни будители,

Скъпи съграждани,

1 ноември е Ден на народните будители и празник, в който изричаме на глас имената на тези, с които се гордее и ще се гордее всяко поколение.

В моята памет този ден е будел винаги възхищение. Вярвам, че днес, когато отбелязваме 100 години от първото честване на празника в Пловдив, всеки от нас ще добави към плеядата от имена на възрожденци, революционери и исторически личности и свой съвременен будител.

Народът ни е оцелял, защото във времена на безпътици е намирал сили да вдъхне живот на идеалите си благодарение на онези, които нарекохме будители.

Да се преклоним пред делото на личностите, даващи смисъл на думи като родолюбие, просвещение, духовност, принадлежност – духовници, учители, писатели, деятели на изкуството и науката.

И нека, както е казано преди век, този ден да бъде празник на големите българи, за да събуди у младите здрав смисъл за съществуването и интерес към дейците на миналото ни.

Честит Ден на народните будители!

Здравко Димитров

Кмет на Община Пловдив

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини