Избори 2024

Водещи новини

Кметът Здравко Димитров се срещна с ръководството и фенове на Локомотив Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Кметът Здравко Димитров се срещна с ръководството и фенове на Локомотив Пловдив

Кметът Здравко Димитров инспектира днес напредъка на строителните дейности на стадион „Локомотив“, като преди това се срещна със съпрезидента на клуба Адам Сотков и представители на феновете на черно-белите. Кметът бе придружаван от своя заместник по строителство Пламен Райчев, присъства и отговорника от страна на общината за строежа Костадин Язов. На срещата бяха обсъдени възможностите за засилване на темпото на строежа и начините, по които клубът може да помогне.

„Благодарни сме, че бяха отпуснати пари за модернизирането на комплекса и за това, че виждаме как стадионът ни се строи. В същото време искаме и ние като клуб да бъдем полезни и затова пожелахме тази среща – да обсъдим възможностите, които имаме. Нашето желание е клубът да се самоиздържа, защото има разлика между приходите и средствата, които се заделят за издръжка. Затова и искаме час по-скоро да стане стадиона, което ще ни даде възможност да се генерират приходи от експлоатацията му, а ние да помогнем спрямо силите си“, заяви Сотков.

Заместник-кметът Пламен Райчев разясни на съсобственика и феновете какви са стъпките, които те трябва да предприемат за стартиране на изграждането на централната трибуна и гарантира, че след получаване на писмо с предложение в Община Пловдив ще съдейства за максимално бързодействие на своите служители.

Здравко Димитров също обеща, че администрацията ще направи всичко в своите правомощия за по-бързото довършване на стадиона и изграждането на подходяща инфраструктура около него. „Знаете, че не деля двата стадиона, искам и Локомотив да получи своя нов и модерен дом. Това със сигурност няма да е последната ни среща, винаги можете да разчитате на нас за решаване на проблемите, които са в нашите възможности“, увери той привържениците и съсобственика Сотков.

Костадин Язов обясни, че до два месеца южната трибуна на стадиона ще бъде въведена в експлоатация, а трибуна „Спортклуб“ ще бъде завършена в началото на следващата година.

„Не смятам, че има забавяне на строителните дейности, стадиона се строи по график, а и искането ни е да няма забележки от компетентните органи при приемане на обекта“, успокои феновете Язов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив