Избори 2024

Водещи новини

Кметът Здравко Димитров инспектира обновената градинка на площад „Шахбазян“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Кметът Здравко Димитров инспектира обновената градинка на площад „Шахбазян“

Кметът Здравко Димитров остана доволен от извършените дейности по обновяването на градинката на площад „Шахбазян“. Той направи инспекция заедно със своя заместник Пламен Райчев и районния кмет Георги Стаменов.

Обектът „Рехабилитация и реконструкция на УПИ I озеленяване в кв. 438 (пл. Житен пазар) по плана на Първа градска част –юг, град Пловдив“ е част от Проект „Обновяване на градската среда в Пловдив 2020-2023 година“.

„Виждам съвсем променен облик на този парк, който ще радва живеещите наоколо пловдивчани. Имам обаче една сериозна забележка – не е ремонтирана обществената тоалетна – не знам защо не са я включили в проекта, предполагам, че не е работила. Поемам ангажимент тя да бъде обновена с общински средства и паркът да добие завършен вид“, заяви при инспекцията кметът.

Пламен Райчев поясни, че стойността на обекта е 980 хиляди лева с ДДС. „Това е част от проект, в който са включени всички обекти в карето между булевард „Шести септември“, ул. „Митрополит Панарет“, булевард „Източен“ и булевард „Княгиня Мария Луиза“, които Община Пловдив изпълнява. Общата стойност на целия проект е над 10 милиона и 200 хиляди лева с ДДС, като от тях над 450 хиляди лева са собствен принос на общината. До края на юли всички тези обекти ще бъдат открити, а конкретно за тази градинка мисля, че още до края на този месец ще бъде напълно готова“, каза Райчев.

„В парка е подменена изцяло досегашната настилка с нова, тип „клинкер“, изградено е ЛЕД осветление, детската площадка е реконструирана и разширена с нови, противоударни материали. Водна каскада, стичаща се в красиво оформена водна площ ще радва посетителите на парка. Сред новите неща са още зелен тунел и изградени перголи, които ще образуват водна мъгла през горещите дни“, похвали се собственикът на фирмата изпълнител „Проинвестстрой“ ЕООД Красимир Донков.

На въпроси на граждани къде ще играят децата, които са над 5 години, районният кмет Георги Стаменов обясни, че обновената детска площадка е проектирана за деца от 3 до 12 години, а в най-скоро време ще бъдат поставени и нови пейки и кошчета в парка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив