Кметът с предложение за средствата за модернизацията на градския транспорт в Пловдив

Почти 4,3 милиона лева, необходими за доставката на централизиран софтуер за модернизация на системата за управление на градския транспорт в Пловдив, ще бъдат осигурени от проекта „Модър-Царевец“ и от обезщетения за отчуждаване на имоти. Средствата ще бъдат пренасочени по предложение на кмета Здравко Димитров и ще се гласуват на предстоящата сесия на ОбС този четвъртък. С предишно решение на местния парламент парите, нужни за да стартира изпълнението на договора между община Пловдив и фирмата „Тикси“ за надграждане на електронната система за таксуване, бяха пренасочени за строителството на стадион „Христо Ботев“. След решението на болшинството в ОбС, Здравко Димитров обвини предшественика си Иван Тотев за провала на новата електронна билетна система за града. Според Димитров, с действията си съветниците от ГЕРБ, близки до партийния си началник в града – Иван Тотев, саботират важните за града проекти. Кметът на Пловдив заяви още, че той и екипът му ще решат как да действат, за да се осигурят пари за новата билетна система, без това да попречи на довършването на Колежа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Градски транспорт - автобус - линия 9

Почти 4,3 милиона лева, необходими за доставката на централизиран софтуер за модернизация на системата за управление на градския транспорт в Пловдив, ще бъдат осигурени от проекта „Модър-Царевец“ и от обезщетения за отчуждаване на имоти.

Средствата ще бъдат пренасочени по предложение на кмета Здравко Димитров и ще се гласуват на предстоящата сесия на ОбС този четвъртък.

С предишно решение на местния парламент парите, нужни за да стартира изпълнението на договора между община Пловдив и фирмата „Тикси“ за надграждане на електронната система за таксуване, бяха пренасочени за строителството на стадион „Христо Ботев“.

След решението на болшинството в ОбС, Здравко Димитров обвини предшественика си Иван Тотев за провала на новата електронна билетна система за града. Според Димитров, с действията си съветниците от ГЕРБ, близки до партийния си началник в града – Иван Тотев, саботират важните за града проекти.

Кметът на Пловдив заяви още, че той и екипът му ще решат как да действат, за да се осигурят пари за новата билетна система, без това да попречи на довършването на Колежа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини